EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,87 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Ózd

Két napig szólt az opera Perkupán

Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre. Szervezői munkájának köszönhetően ebben az évben már harmadszor rendeztek operafesztivált Perkupán.

Országos és nemzetközi hírű fellépők részvételével rendezték meg idén a 3. Perkupai Operafesztivált. A rendezvényt a Magyar Állami Operaház bariton magánénekese, a perkupai származású Szegedi Csaba álmodta meg három évvel ezelőtt. 2016-ban még a művész fellépése jelentette az egyetlen programot, tavaly viszont már vendégművészek is elfogadták a meghívását, az idei rendezvényt pedig sikerült kétnaposra bővíteni. A koncertek mellett megnyitották a gasztro- és fesztiváludvart, ahol krumplilángost, görhőt, sajtokat kóstolhattak és kézműves termékek közül válogathattak az érdeklődők.


Fotó: Lokál
 Folyamatosan növekszik az előadók száma Perkupán

A nyitó hangversenyen a Honvéd Férfikar és a Budapesti Stúdió Kórus előadását hallhatták a perkupaiak a református templomban, később pedig a katolikus templomot, valamint a Kalász László Művelődési Házat is bevonták a fesztiválhelyszínek közé. Előbbiben a Dalinda – Acapella Népdalformáció, utóbbiban Kincses Károly, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze adott műsort. Az i-re a pontot a záró operagála tette fel, amelyen Szegedi Csaba mellett Sáfár Orsolya szoprán és László Boldizsár tenor énekelt a Bohéméletből, a Parasztbecsületből vagy éppen a János vitézből jól ismert dalokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.