2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Ózd

Két napig szólt az opera Perkupán

Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre. Szervezői munkájának köszönhetően ebben az évben már harmadszor rendeztek operafesztivált Perkupán.

Országos és nemzetközi hírű fellépők részvételével rendezték meg idén a 3. Perkupai Operafesztivált. A rendezvényt a Magyar Állami Operaház bariton magánénekese, a perkupai származású Szegedi Csaba álmodta meg három évvel ezelőtt. 2016-ban még a művész fellépése jelentette az egyetlen programot, tavaly viszont már vendégművészek is elfogadták a meghívását, az idei rendezvényt pedig sikerült kétnaposra bővíteni. A koncertek mellett megnyitották a gasztro- és fesztiváludvart, ahol krumplilángost, görhőt, sajtokat kóstolhattak és kézműves termékek közül válogathattak az érdeklődők.


Fotó: Lokál
 Folyamatosan növekszik az előadók száma Perkupán

A nyitó hangversenyen a Honvéd Férfikar és a Budapesti Stúdió Kórus előadását hallhatták a perkupaiak a református templomban, később pedig a katolikus templomot, valamint a Kalász László Művelődési Házat is bevonták a fesztiválhelyszínek közé. Előbbiben a Dalinda – Acapella Népdalformáció, utóbbiban Kincses Károly, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze adott műsort. Az i-re a pontot a záró operagála tette fel, amelyen Szegedi Csaba mellett Sáfár Orsolya szoprán és László Boldizsár tenor énekelt a Bohéméletből, a Parasztbecsületből vagy éppen a János vitézből jól ismert dalokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.