2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Ózd

Két tórekord egy ponttyal

A 77 hektár horgászható vízfelületű Lázbérci-tó halállománya tartogat meglepetéseket a horgászok számára. A napokban például kiderült, hogy az öreg ponty feledékeny, hiszen pár napon belül ugyanaz a hal másodszor vette fel ugyanazt a csalit.

A dédestapolcsányi Gyuró István július 19-én 20 óra 10 perckor a csónakház környékén lévő álláson észlelt egy kapást, amit aztán 45 perces fárasztás követett. Az ismert, tapasztalt horgász fogott már a víztározóban több 14-15 kilós pontyot és sok más nagy halat, de ennek a védekezéséből érezte, hogy hatalmasra nőtt. Igaza lett, hiszen a mérlegeléskor 19,2 kg-ot mutatott a digitális mérleg, a ponty hossza pedig kereken 90 cm volt. Ezzel a fogással megdöntötte a korábbi, 17,3 kg-os tócsúcsot.


Fotó: lokál
 Először háromnegyed órás fárasztás után sikerült partra emelni a kapitális példányt

A horgász nyolc nap múlva ugyanarról az állásról dobott be, és ismét nagy halat észlelt. Ezúttal 20 óra 15 perckor egyenesedett ki a damil és fél órába telt, amíg partot ért a ponty, ám ekkor jött az igazi meglepetés. A tócsúcsot érő halat napokkal azelőtt jól körbefotózták és alaposan megszemlélték, az összehasonlításnál pedig a pikkelysérülésekből és más jellegzetes részletekből kiderült, hogy ugyanaz az öreg potyka kívánkozott újra a Kanóc néven közismert horgász horgára. Az újabb mérésnél viszont már tíz dekával nehezebb volt, így már 19,3 kg a pontyrekord a Lázbérci víztározónál, ahova a rendszeres telepítésekkor csak 3-4 nyaras pontyok kerülnek. Gyuró István elmondta, 24-es bojlival csalizott, amit száz méter távolságra dobott be. Általa közepesnek mondott szereléssel sikerült megküzdenie a nagy hallal mindkét esetben.

Fotó: Lokál
Pár napon belül másodszor is elfárasztotta a nagy ponty a horgászt

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.