2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

Kifizeti számilliós óvadékát Gyárfás

Százmillió forintos óvadék kifizetését ajánlotta fel a bíróságnak Gyárfás Tamás, hogy ideiglenesen visszanyerje szabadságát és akár külföldre is mehessen. Bár a bíróság elfogadta az ajánlatot, az ügyészség fellebbezett ellene, így a nyomkövető még nem került le a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással vádolt vállalkozó lábáról.

A Nap TV volt tulajdonosa elérkezettnek látja az időt, hogy a bíróság enyhítsen a számára előírt magatartási szabályokon. Óvadékot ajánlott fel, amit a bíróság elfogadott. Az óvadék összegét a bíróság százmillió forintban határozta meg – számolt be az esetről az M1 Híradója.


Fotó: Mészáros Diána

A Fenyő-gyilkosságban felbujtással gyanúsított médiavállalkozó ügyében a legenyhébb kényszerintézkedést, lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el korábban a bíróság. Az egykori médiavállalkozó nem hagyhatja el Budapest területét, nyomkövető eszközt kell viselnie és hetente jelentkeznie kell a rendőrségen.

Ha a döntés jogerőssé válik, és Gyárfás Tamás befizeti a pénzt, akkor lekerül róla a nyomkövető, és akár külföldre is utazhat. Az ügyészség azonban fellebbezett a bíróság döntése ellen.


„Kifizetem az óvadékot. Mindenemet ráteszem, az otthonomat, bármit, mert nincs veszítenivalóm. Ezt az összeget ugyanis csak akkor nem kapnám vissza, ha megsérteném a bíróság szabályait. De ez szóba sem jöhet, mert soha nem fogok megszökni és mindig a hatóság rendelkezésére fogok állni. Tisztázni akarom magam, nem elmenekülni akarok. Nincs mitől tartanom” – magyarázta a 24.hu portálnak Gyárfás. A sportvezető azt is elmondta, hogy nemrég eladta a Nap TV volt épületét az Echo Tv-nek, ebből fogja kifizetni az összeget.

Az óvadék mértéke így sem rekord, hiszen két éve 250 milliós óvadékot tett le Vizoviczki László, aki így házi őrizetbe került.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek