2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Eger

Kínában képviselte megyénket a hatvani polgármester

A hatvani delegáció turisztikai, sport- és gazdasági kapcsolatokat erősít Kínában. Horváth Richárd egyedüli magyarként tartott előadást egy befektetési konferencián, ahol egész Heves megyét képviselte.

Horváth Richárd hatvani polgármester vezetésével nemrégiben néhány fős küldöttség utazott Kínába. A delegáció Sanghaj térségében Ningpo városát kereste fel, ahol tanácskozáson vettek részt. Az előzményekhez tartozik, hogy tavaly Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére tizenhat közép- és kelet-európai ország vezetője Budapesten megbeszélést folytatott a kínai kormányfővel gazdasági és kulturális kérdésekről. Kína most azzal viszonozta a gesztust, hogy tizenhat országból polgármestereket hívott közös tanácskozásra. Horváth Richárd polgármester megtiszteltetésként értékelte a felkérést, hogy kifejthette gondolatait az együttműködés lehetőségéről.


A hatvani városvezető tárgyalt Zsunkang Csanggal, a Kínai Turisztikai Egyesület elnökével. A találkozó során együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek értelmében a jövőben több kínai turista látogat el Hatvanba. Ezzel pedig tovább fejlődik a város turizmusa. A kínaiakat érdekli a vadászati múzeum és a város által nyújtott szolgáltatások. Ígéretes együttműködés veszi kezdetét a sport, az ipar és a gazdaság területén is – derült ki az Ázsiai–Csendes-óceáni Sportszövetséggel való találkozó során. Ningpóban rendezték meg az első Kína–KKE Befektetési Kiállítást, amely egyben konferencia is volt, ahol Horváth Richárd képviselte Magyarországot. Az ülésén a Fejlődő Hatvan programot ismertette, részletesen kitérve a város kiváló adottságaira, elhelyezkedésére, emellett a turizmus és a gazdaságélénkítés is nagy hangsúlyt kapott a prezentációban. A polgármester hangsúlyozta: több kínai befektető is érdeklődött a város iránt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.