2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Eger

Kínában képviselte megyénket a hatvani polgármester

A hatvani delegáció turisztikai, sport- és gazdasági kapcsolatokat erősít Kínában. Horváth Richárd egyedüli magyarként tartott előadást egy befektetési konferencián, ahol egész Heves megyét képviselte.

Horváth Richárd hatvani polgármester vezetésével nemrégiben néhány fős küldöttség utazott Kínába. A delegáció Sanghaj térségében Ningpo városát kereste fel, ahol tanácskozáson vettek részt. Az előzményekhez tartozik, hogy tavaly Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére tizenhat közép- és kelet-európai ország vezetője Budapesten megbeszélést folytatott a kínai kormányfővel gazdasági és kulturális kérdésekről. Kína most azzal viszonozta a gesztust, hogy tizenhat országból polgármestereket hívott közös tanácskozásra. Horváth Richárd polgármester megtiszteltetésként értékelte a felkérést, hogy kifejthette gondolatait az együttműködés lehetőségéről.


A hatvani városvezető tárgyalt Zsunkang Csanggal, a Kínai Turisztikai Egyesület elnökével. A találkozó során együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek értelmében a jövőben több kínai turista látogat el Hatvanba. Ezzel pedig tovább fejlődik a város turizmusa. A kínaiakat érdekli a vadászati múzeum és a város által nyújtott szolgáltatások. Ígéretes együttműködés veszi kezdetét a sport, az ipar és a gazdaság területén is – derült ki az Ázsiai–Csendes-óceáni Sportszövetséggel való találkozó során. Ningpóban rendezték meg az első Kína–KKE Befektetési Kiállítást, amely egyben konferencia is volt, ahol Horváth Richárd képviselte Magyarországot. Az ülésén a Fejlődő Hatvan programot ismertette, részletesen kitérve a város kiváló adottságaira, elhelyezkedésére, emellett a turizmus és a gazdaságélénkítés is nagy hangsúlyt kapott a prezentációban. A polgármester hangsúlyozta: több kínai befektető is érdeklődött a város iránt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.