EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Veszprém

Kincsünk a család!

A kilencedik családkongresszust rendezte meg a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületének közreműködésével Veszprémben.

A megnyitónak helyszínt adó Pannon Egyetem B auláját zsibongó kisgyerekek lepték el csütörtökön kora délelőtt. A szülőktől és izgatott csemetéiktől nyüzsgő terem alig bírt elcsendesedni a kongresszus ünnepélyes megnyitójára. A ceremónia konferansziéja Somogyi Dia volt, aki – bár sportriporterként dolgozott sok éven át – már egy ideje a Család-barát című műsor háziasszonya, kétgyerekes anyuka, így természetesen nem volt ismeretlen számára a család témája.


Porga Gyula polgármester tudja, milyen nagy családban élni (fotó: Kovács Bálint)

Porga Gyula polgármester, a konferencia fővédnöke sem hagyhatta el beszédében saját családjának apró részleteit, hiszen háromgyerekes apaként ő is tudja, mit jelent nagy családban élni. Nyitóbeszédében szóba került a fiatalság Budapestre vágyakozása, mellyel nem könnyű felvenni a versenyt, de a polgármester elmondása szerint Veszprém olyan város, ahol érdemes gyereket nevelni.

Gyurkó Katalin – a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke – elmondta, a családkongresszus nemcsak a testi és lelki feltöltődés miatt hasznos, de számos előadásra és pódiumbeszélgetésre is sor kerül a hét folyamán, amellett, hogy eközben közös élményeket szereznek a családok.

Novák Katalin kiemelte: a családnak biztos alapokat kell biztosítani (fotó: Kovács Bálint)

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint a legnagyobb nemzeti kincsünk a család, amelyet nem elég nézegetni, meg is kell tartani, méghozzá biztos alapokra helyezve. A kongresszus fő célja, hogy Európa együtt gondolkodjon a családokról és hogy kellő támogatást kapjon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Harmincnégy színház részvételével, mintegy 200 programmal várja az érdeklődőket szombaton a Színházak Éjszakája. A teátrumok nem csak előadásokkal készülnek, hanem kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programon is részt lehet venni.

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.