EUR: 323,28 Ft
CHF: 285,30 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Sport

Kitakarítva hagyták ott az öltözőt és a lelátót a japánok

A futballkultúra terén is van mit tanulni Japántól – pályán belül és kívül egyaránt. A belgák elleni 3-2-re elveszített meccs után a szurkolók a lelátót, a játékosok az öltözőt adták át patyolattisztán. Ráadásul jól fociztak.

Profimedia, Sputnik

Profimedia, Sputnik

A Daily Mail vezető helyen szerepeltetett írása szerint Japán minden csapat számára példaként szolgálhat. A 94. percben szerzett győztes belga gól ellenére is méltósággal, emelt fővel búcsúzhattak a világbajnokságtól. Ráadásul a rosztovi aréna öltözőjét úgy hagyták el, mintha ott sem lettek volna. Azaz nagyon is ott voltak, hiszen egy orosz nyelvű köszönöm – szpasziba – táblácskával fejezték ki hálájukat.


Priscilla Janssens, a FIFA általános koordinátora rögvest meg is osztotta a Twitteren az üres, tiszta öltöző képét, és köszönetét azzal zárta, hogy nagy megtiszteltetés volt együttműködni a japán válogatottal.

Az pedig jó vastag hab a tortán, hogy a japán szurkolók is hasonlóan jártak el, kedvenceik minden meccse után segítettek a stadion személyzetének kitakarítani azt a szektort, ahol helyet foglaltak. Mi lett volna, ha megverik a belgákat? Felsúrolják Rosztov utcáit?

eEPA/ATEF SAFADI EDITORIAL USE ONLY

Kapcsolódó Cikkek

 • Beckham miami csapata kispadjára ültené Zidane-t

  Beckham miami csapata kispadjára ültené Zidane-t

  Újra egy csapatban lesz David Beckham és korábbi madridi klubtársa, Zinedine Zidane? A már visszavonult angol futballcsillag szeretné Zizou-t floridai futballcsapata, az idén alakult Inter Miami kispadjára ültetni.

 • Rekordlétszámmal rajtol a sporttörténelmi darts Eb Budapesten

  Rekordlétszámmal rajtol a sporttörténelmi darts Eb Budapesten

  Rekordlétszám, 38 ország 288 versenyzője vesz részt a szeptember 26. és 28. között Budapesten sorra kerülő steel darts Európa-bajnokságon. A sporttörténelmi kontinensviadalon – hiszen Magyarország először rendez felnőtt darts világversenyt – a hazai szakvezetés a válogatottaktól a mezőny első felébe jutást várja, és bizakodik az éremszerzésben is.

 • Tiger Woods öt év után nyert újra

  Tiger Woods öt év után nyert újra

  Tökéletesre sikerült Tiger Woods visszatérő szezonjának zárása: a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA Tour) 2017/18-as utolsó versenyén, az Atlantában rendezett Tour Championshipen győzni tudott, ezzel öt év után először bizonyult a legjobbnak egy tornán.