EUR: 323,44 Ft
CHF: 287,80 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Sport

Kitakarítva hagyták ott az öltözőt és a lelátót a japánok

A futballkultúra terén is van mit tanulni Japántól – pályán belül és kívül egyaránt. A belgák elleni 3-2-re elveszített meccs után a szurkolók a lelátót, a játékosok az öltözőt adták át patyolattisztán. Ráadásul jól fociztak.

Profimedia, Sputnik

Profimedia, Sputnik

A Daily Mail vezető helyen szerepeltetett írása szerint Japán minden csapat számára példaként szolgálhat. A 94. percben szerzett győztes belga gól ellenére is méltósággal, emelt fővel búcsúzhattak a világbajnokságtól. Ráadásul a rosztovi aréna öltözőjét úgy hagyták el, mintha ott sem lettek volna. Azaz nagyon is ott voltak, hiszen egy orosz nyelvű köszönöm – szpasziba – táblácskával fejezték ki hálájukat.


Priscilla Janssens, a FIFA általános koordinátora rögvest meg is osztotta a Twitteren az üres, tiszta öltöző képét, és köszönetét azzal zárta, hogy nagy megtiszteltetés volt együttműködni a japán válogatottal.

Az pedig jó vastag hab a tortán, hogy a japán szurkolók is hasonlóan jártak el, kedvenceik minden meccse után segítettek a stadion személyzetének kitakarítani azt a szektort, ahol helyet foglaltak. Mi lett volna, ha megverik a belgákat? Felsúrolják Rosztov utcáit?

eEPA/ATEF SAFADI EDITORIAL USE ONLY

Kapcsolódó Cikkek