EUR: 333,32 Ft
CHF: 304,53 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Sport

Kitakarítva hagyták ott az öltözőt és a lelátót a japánok

A futballkultúra terén is van mit tanulni Japántól – pályán belül és kívül egyaránt. A belgák elleni 3-2-re elveszített meccs után a szurkolók a lelátót, a játékosok az öltözőt adták át patyolattisztán. Ráadásul jól fociztak.

Profimedia, Sputnik

Profimedia, Sputnik

A Daily Mail vezető helyen szerepeltetett írása szerint Japán minden csapat számára példaként szolgálhat. A 94. percben szerzett győztes belga gól ellenére is méltósággal, emelt fővel búcsúzhattak a világbajnokságtól. Ráadásul a rosztovi aréna öltözőjét úgy hagyták el, mintha ott sem lettek volna. Azaz nagyon is ott voltak, hiszen egy orosz nyelvű köszönöm – szpasziba – táblácskával fejezték ki hálájukat.


Priscilla Janssens, a FIFA általános koordinátora rögvest meg is osztotta a Twitteren az üres, tiszta öltöző képét, és köszönetét azzal zárta, hogy nagy megtiszteltetés volt együttműködni a japán válogatottal.

Az pedig jó vastag hab a tortán, hogy a japán szurkolók is hasonlóan jártak el, kedvenceik minden meccse után segítettek a stadion személyzetének kitakarítani azt a szektort, ahol helyet foglaltak. Mi lett volna, ha megverik a belgákat? Felsúrolják Rosztov utcáit?

eEPA/ATEF SAFADI EDITORIAL USE ONLY

Kapcsolódó Cikkek

 • Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jól sikerült Davis-kupa-csapatunk túlórája: a hétfőre áthúzódó meccsen Balázs Attila 6:4, 7:5-re verte Ilja Marcsenkót, s ezzel Magyarország 3:2-re nyert Ukrajna ellen, és jövőre is a világcsoportban szerepelhet.

 • Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Könnyekben tört ki egy régi videofelvétel láttán Cristiano Ronaldo. A Juventus portugál futballcsillaga a Good Morning Britain című tévéműsorban vendégeskedett, amely során az ismert riporterrel, Piers Morgannel beszélgetett.

 • Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Hosszas várakozás után ma este kezdetét veszi a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019/20-as idényének csoportköre. A selejtezők során eddig 91 mérkőzést játszottak le Európa legjobb csapatai, amelyeken összesen 240 gól született, meccsenként 2,64 találatot láthattunk.