EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,17 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Dunaújváros

Kívül-belül megszépül az uszoda

Csaknem hárommilliárd forintból újítják fel a Fabó Éva Sportuszodát. A beruházás a Modern Városok Program részeként valósul meg, a kormány támogatásával, mintegy 2,9 milliárd forint értékben.

Két évvel korábban, 2016 májusában állapodott meg a kormány és Dunaújváros önkormányzata a Modern Városok Program elemeiről. Ennek részeként egy fürdő és vízi sportcentrum kialakítása a cél.

2,9 milliárdból újulhat meg a sportlétesítmény

Első lépésként visszakerült a város tulajdonába és megnyílt az élményfürdő, a második ütemben pedig felújítják a Fabó Éva Sportuszodát: megújulnak az öltözők, a homlokzat, a szigetelés, a tetőszerkezet, valamint új nyílászárókat is kap az épület.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.