EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Székesfehérvár

Koncert, hogy kevésbé legyen fájdalmas az élet

Geszti Sára, egy négyéves, Canavan-szindrómában szenvedő székesfehérvári kislány javára rendeztek jótékonysági koncertet július 15-én az Öreghegyi Közösségi Házban.

A rendezvényre motorosok is érkeztek, mindenki nagy örömmel ült a vasparipák “nyergébe” Fotó: Papp Klaudia

A Canavan-betegség az egyik leggyakoribb agyi degeneratív csecsemőkór. A betegség tünetei már pár hónapos korban jelentkeznek: lassú fejlődés, a fej irányíthatatlansága és nagy mérete, epilepsziás rohamok, súlyos táplálkozási problémák, jelentős késleltetett motoros reakciók.
Ebben a gyógyíthatatlan betegségben szenved a most négyéves Geszti Sára is, akinek ellátása nemcsak lelkileg, de anyagilag is megterheli a családot. A kislány gyógyszere, speciális eszközei, vitaminjai nagyon drágák.
Sára szülei mindent megtesznek, hogy a kislány fájdalmait csökkentsék: az anyuka, Mária létrehozott egy alapítványt Geszti Sára Alapítványa a Canavan-betegekért néven, és számos vállalkozó is kitette a Mária által készített perselyeket, amelyekben pénzadományokat gyűjtenek. Most pedig egy lelkes csapat jótékonysági koncertet szervezett, amelynek bevételét teljes egészében a család kapja. A koncertet az Öreghegyi Közösségi Házban tartották július 15-én.

Polgár Peti koncertjén már teltház volt Fotó: Papp Klaudia


Török Attila, a rendezvény főszervezője elmondta, szerencsére rengeteg előadó a kezdeményezés mellé állt: fellépett többek között a Pitypang Zenekar, a Big Time Zenekar, Polgár Peti és a The Fals is. Valamint motorosok is érkeztek a helyszínre, akik vállalták, hogy a bátor gyerekeket és szülőket elviszik egy-egy körre, és természetesen a fotózkodás sem maradhatott el a motorbiciklik „nyergében”.
De nem csak előadókban volt gazdag a rendezvény: alig fértek el a vendégek a közösségi házban, rengetegen érkeztek, hogy segítsenek Geszti Sárának és családjának.

Geszti Sára és édesanyja, Mária Fotó: Geszti Sára facebook oldala

– Mária kitartása, derűje egyszerűen ragadós. Sosem adja fel, ha a lányáról van szó, minden anyuka példát vehetne róla – mondta el Török Attila.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.