2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Székesfehérvár

Koncert, hogy kevésbé legyen fájdalmas az élet

Geszti Sára, egy négyéves, Canavan-szindrómában szenvedő székesfehérvári kislány javára rendeztek jótékonysági koncertet július 15-én az Öreghegyi Közösségi Házban.

A rendezvényre motorosok is érkeztek, mindenki nagy örömmel ült a vasparipák “nyergébe” Fotó: Papp Klaudia

A Canavan-betegség az egyik leggyakoribb agyi degeneratív csecsemőkór. A betegség tünetei már pár hónapos korban jelentkeznek: lassú fejlődés, a fej irányíthatatlansága és nagy mérete, epilepsziás rohamok, súlyos táplálkozási problémák, jelentős késleltetett motoros reakciók.
Ebben a gyógyíthatatlan betegségben szenved a most négyéves Geszti Sára is, akinek ellátása nemcsak lelkileg, de anyagilag is megterheli a családot. A kislány gyógyszere, speciális eszközei, vitaminjai nagyon drágák.
Sára szülei mindent megtesznek, hogy a kislány fájdalmait csökkentsék: az anyuka, Mária létrehozott egy alapítványt Geszti Sára Alapítványa a Canavan-betegekért néven, és számos vállalkozó is kitette a Mária által készített perselyeket, amelyekben pénzadományokat gyűjtenek. Most pedig egy lelkes csapat jótékonysági koncertet szervezett, amelynek bevételét teljes egészében a család kapja. A koncertet az Öreghegyi Közösségi Házban tartották július 15-én.

Polgár Peti koncertjén már teltház volt Fotó: Papp Klaudia


Török Attila, a rendezvény főszervezője elmondta, szerencsére rengeteg előadó a kezdeményezés mellé állt: fellépett többek között a Pitypang Zenekar, a Big Time Zenekar, Polgár Peti és a The Fals is. Valamint motorosok is érkeztek a helyszínre, akik vállalták, hogy a bátor gyerekeket és szülőket elviszik egy-egy körre, és természetesen a fotózkodás sem maradhatott el a motorbiciklik „nyergében”.
De nem csak előadókban volt gazdag a rendezvény: alig fértek el a vendégek a közösségi házban, rengetegen érkeztek, hogy segítsenek Geszti Sárának és családjának.

Geszti Sára és édesanyja, Mária Fotó: Geszti Sára facebook oldala

– Mária kitartása, derűje egyszerűen ragadós. Sosem adja fel, ha a lányáról van szó, minden anyuka példát vehetne róla – mondta el Török Attila.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.