2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Székesfehérvár

Koncert, hogy kevésbé legyen fájdalmas az élet

Geszti Sára, egy négyéves, Canavan-szindrómában szenvedő székesfehérvári kislány javára rendeztek jótékonysági koncertet július 15-én az Öreghegyi Közösségi Házban.

A rendezvényre motorosok is érkeztek, mindenki nagy örömmel ült a vasparipák “nyergébe” Fotó: Papp Klaudia

A Canavan-betegség az egyik leggyakoribb agyi degeneratív csecsemőkór. A betegség tünetei már pár hónapos korban jelentkeznek: lassú fejlődés, a fej irányíthatatlansága és nagy mérete, epilepsziás rohamok, súlyos táplálkozási problémák, jelentős késleltetett motoros reakciók.
Ebben a gyógyíthatatlan betegségben szenved a most négyéves Geszti Sára is, akinek ellátása nemcsak lelkileg, de anyagilag is megterheli a családot. A kislány gyógyszere, speciális eszközei, vitaminjai nagyon drágák.
Sára szülei mindent megtesznek, hogy a kislány fájdalmait csökkentsék: az anyuka, Mária létrehozott egy alapítványt Geszti Sára Alapítványa a Canavan-betegekért néven, és számos vállalkozó is kitette a Mária által készített perselyeket, amelyekben pénzadományokat gyűjtenek. Most pedig egy lelkes csapat jótékonysági koncertet szervezett, amelynek bevételét teljes egészében a család kapja. A koncertet az Öreghegyi Közösségi Házban tartották július 15-én.

Polgár Peti koncertjén már teltház volt Fotó: Papp Klaudia


Török Attila, a rendezvény főszervezője elmondta, szerencsére rengeteg előadó a kezdeményezés mellé állt: fellépett többek között a Pitypang Zenekar, a Big Time Zenekar, Polgár Peti és a The Fals is. Valamint motorosok is érkeztek a helyszínre, akik vállalták, hogy a bátor gyerekeket és szülőket elviszik egy-egy körre, és természetesen a fotózkodás sem maradhatott el a motorbiciklik „nyergében”.
De nem csak előadókban volt gazdag a rendezvény: alig fértek el a vendégek a közösségi házban, rengetegen érkeztek, hogy segítsenek Geszti Sárának és családjának.

Geszti Sára és édesanyja, Mária Fotó: Geszti Sára facebook oldala

– Mária kitartása, derűje egyszerűen ragadós. Sosem adja fel, ha a lányáról van szó, minden anyuka példát vehetne róla – mondta el Török Attila.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.