2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Dunaújváros

Kormányablakbusz segíti az ügyintézést

Kormányablakbusz, avagy mobilizált ügyfélszolgálati iroda segíti az ügyintézést országszerte. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár a közelmúltban már a hatodik busz átvételi ünnepségén vett részt.

Úgynevezett mobilizált ügyfélszolgálat segíti a polgárok ügyintézését az ország több pontján. A kormányablakbuszokon mintegy 2500 különböző ügyben intézkedhetnek: egyebek mellett személyi igazolvány, lakcímkártya, útlevél vagy éppen vezetői engedély kapcsán. Mint azt a Fejér Megyei Kormányhivatal beszámolójából megtudtuk, ezeknek a buszoknak az a nagy előnyük, hogy a polgárok akár a lakóhelyük és munkahelyük között is igénybe vehetik a szolgáltatásokat.


A kormányablak buszokon 2500 különböző ügyben intézkedhetnek az állampolgárok
Fotó: O. Jakócs Péter

A tervek szerint összesen tíz ilyen mobilizált ügyfélszolgálati iroda áll majd rendelkezésre. Ezek mindegyike akadálymentesített, így alkalmas mozgássérült ügyfelek fogadására is – olvashattuk a Fejér Megyei Kormányhivatal honlapján.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.