2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Dunaújváros

Kormányablakbusz segíti az ügyintézést

Kormányablakbusz, avagy mobilizált ügyfélszolgálati iroda segíti az ügyintézést országszerte. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár a közelmúltban már a hatodik busz átvételi ünnepségén vett részt.

Úgynevezett mobilizált ügyfélszolgálat segíti a polgárok ügyintézését az ország több pontján. A kormányablakbuszokon mintegy 2500 különböző ügyben intézkedhetnek: egyebek mellett személyi igazolvány, lakcímkártya, útlevél vagy éppen vezetői engedély kapcsán. Mint azt a Fejér Megyei Kormányhivatal beszámolójából megtudtuk, ezeknek a buszoknak az a nagy előnyük, hogy a polgárok akár a lakóhelyük és munkahelyük között is igénybe vehetik a szolgáltatásokat.


A kormányablak buszokon 2500 különböző ügyben intézkedhetnek az állampolgárok
Fotó: O. Jakócs Péter

A tervek szerint összesen tíz ilyen mobilizált ügyfélszolgálati iroda áll majd rendelkezésre. Ezek mindegyike akadálymentesített, így alkalmas mozgássérült ügyfelek fogadására is – olvashattuk a Fejér Megyei Kormányhivatal honlapján.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.