2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

Kovács: Politikai nyomást gyakorolnak Magyarországra

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint politikai nyomásgyakorlás áll a Magyarország ellen a Stop Soros törvénycsomag miatt megindított kötelezettségszegési eljárás mögött.

Kovács Zoltánt az M1 csatornán azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elfogadhatatlannak és támadásnak minősítette az Európai Bizottság (EB) részéről a Stop Soros törvénycsomag miatt Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárást.


A kormányszóvivő szerint aki tesz az illegális migráció megállításáért, azt büntetni akarják, aki pedig behozza a migránsokat, azt gyakorlatilag jutalmazzák. Mint elmondta, ezekről a kérdésekről vitáznak már három éve.

Hangsúlyozta: ennek fényében kell nézni a Stop Soros törvénycsomag miatti kötelezettségszegési eljárást, valamint azt, hogy a bizottság bírósági szakaszba léptetett az országgal szemben egy ugyanilyen eljárást a határőrizeti rendszer és a menekültkérelmek elbírálása miatt.Kovács Zoltán kormányszóvivő
MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Juhász Andorra emlékezett az OBH

  Juhász Andorra emlékezett az OBH

  A bírósági történeti emlékek megőrzése és a hagyományápolás jegyében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegnap ünnepélyesen megnyitotta a második alkalommal megszervezett Bíróságtörténeti Hetet…

 • Szingli szülők klubja Budapesten

  Szingli szülők klubja Budapesten

  Nyugtató zöld falak, puha fotelek és óriási üvegablakok fogadják a gyereküket egyedül nevelő szülőket az Egyszülős Központban Budapesten.

 • Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért (galgok), akiket a február 1-én záruló vadászszezon végeztével kivégeznek, jobb esetben menhelybe küldenek.