EUR: 322,73 Ft
CHF: 286,21 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Belföld

Kovács: Politikai nyomást gyakorolnak Magyarországra

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint politikai nyomásgyakorlás áll a Magyarország ellen a Stop Soros törvénycsomag miatt megindított kötelezettségszegési eljárás mögött.

Kovács Zoltánt az M1 csatornán azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elfogadhatatlannak és támadásnak minősítette az Európai Bizottság (EB) részéről a Stop Soros törvénycsomag miatt Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárást.


A kormányszóvivő szerint aki tesz az illegális migráció megállításáért, azt büntetni akarják, aki pedig behozza a migránsokat, azt gyakorlatilag jutalmazzák. Mint elmondta, ezekről a kérdésekről vitáznak már három éve.

Hangsúlyozta: ennek fényében kell nézni a Stop Soros törvénycsomag miatti kötelezettségszegési eljárást, valamint azt, hogy a bizottság bírósági szakaszba léptetett az országgal szemben egy ugyanilyen eljárást a határőrizeti rendszer és a menekültkérelmek elbírálása miatt.Kovács Zoltán kormányszóvivő
MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

 • Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium péntek esti árverésén.

 • Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Több családtámogatási elképzelés is a Pénzügyminisztérium napirendjén van, ezek között szerepel az úgynevezett falusi csok is – mondta a Magyar Időknek a pénzügyekért felelős államtitkár.