EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Sport

Közellenségek

Néhány szurkoló nehezen viseli, hogy hazája válogatottja nem tud megbirkózni egy-egy feladattal a vb-n, és a felgyülemlett feszültséget és bánatot azzal vezetik le, hogy halálosan fenyegetik a szerintük vétkes futballistákat. Legutóbb az öngólt jegyző brazil Fernandinhót pécézték ki maguknak, de nem ő volt az egyetlen.

Fernandinho


A Belgium elleni negyeddöntő 13. percében öngólt szerző brazil középpályást a szurkolók rasszista üzenetekkel bombázzák. Egyesek majomnak nevezik, míg mások halálos fenyegetéseket is küldenek neki. Már az édesanyját is megtalálták, aki a sok gyűlölködő üzenet miatt kénytelen volt törölni Instagram-oldalát.

EPA/WALLACE WOON EDITORIAL USE ONLY

 

Mateus Uribe és Carlos Bacca


A kolumbiai válogatott két játékosa tizenegyest hibázott az angolok ellen a nyolcaddöntőben, ami miatt a szigetország válogatottja jutott tovább. A fanatikus szurkolók pedig kijelentették, hogy jobb, ha a két játékos nem is utazik haza. Többen annak a véleményüknek adtak hangot, remélik, hogy a hibázó futballisták hamarosan meghalnak.

EPA/FELIPE TRUEBA EDITORIAL USE ONLY

EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY

Szardar Azmoun

Az iráni nemzeti tizenegy mindössze 23 éves csatára, Szardar Azmoun lemondta a válogatottságot, miután csapata kiesett a csoportkörből. Azmoun azzal indokolta a döntést, hogy az amúgy is beteg édesanyjának állapota súlyosan romlott az őt ért fenyegetések miatt.

EPA/ROBERT GHEMENT EDITORIAL USE ONLY

 

Nicolai Jörgensen

A dán válogatott támadója rengeteg halálos fenyegetést kapott, miután a horvátok elleni nyolcaddöntőben tizenegyest hibázott, ami utóbb az ellenfél továbbjutását jelentette. A trágár üzenetek miatt a dán labdarúgó-szövetség még feljelentést is tett a rendőrségen.

EPA/ETIENNE LAURENT EDITORIAL USE ONLY

 

Jimmy Durmaz

A második vb-csoportmeccsen a német együttes az ő hibája után elvégzett szabadrúgásból szerezte meg a győzelmet. A török származású, de svéd színekben futballozó játékost a közösségi oldalakon folyamatosan fenyegették és trágár üzenetekkel bombázták. Stockholmban még tüntetést is szerveztek a játékos melletti kiállásért.

Profimedia, Zuma Press – News

Kapcsolódó Cikkek