EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,90 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Szombathely

Középpontban Bartók Béla

Száz éve mutatták be Bartók Béla egyetlen operáját, A kékszakállú herceg várát. Az ősbemutató jubileuma alkalmából nemcsak egy különleges előadás szemtanúja lehet majd a közönség, hanem a 34. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál teljes programjában is jelentős szerepet kap a szerzőnek ez a műve.

Szakmai előadások és koncertek is várják a zenebarátokat – sajtótájékoztatón ismertették a részleteket Fotó: CSG

A szeminárium gerincét mesterkurzusok és szakmai előadások adják, a fesztivál programkínálatát koncertek és kiállítások színesítik. Július 15-én a Fő téri táncházzal nyitja meg kapuit a fesztivál. Rá két napra Ittzés Gergely fuvolaművész koncertezik a zeneiskola Tibold Iván termében, műsorra tűzve több saját szerzeményét és egyedülálló átiratát. Másnap Balog József, generációjának egyik legkiemelkedőbb tehetségű zongoristája lép színpadra, a koncert második felében Vidovszky László: Schroeder halála című művét adja elő.


Idén először családi nappal is bővül a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál. Július 21-én a Gayer parkban színes programokkal, vidám hangulattal várják a kicsiket és nagyokat. Este az Oláh Dezső Trió ad koncertet: Bartók Béla eredetileg zongorára írt Román népi táncok című művének zongora-dob-bőgő adaptációja csendül fel.

Hamar Zsolt rendezésében mutatják be Bartók: A kékszakállú herceg vára című művét
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Rendhagyó módon a fesztivál záróhangversenye egyben az Iseumi Játékok nyitóhangversenye is lesz. Bartók A kékszakállú herceg vára című művét Hamar Zsolt rendezésében mutatják be. Egyúttal a kurzuson részt vevő karmesterek lehetőséget kapnak arra is, hogy bemutatkozzanak a nagyérdemű előtt, és dirigálják a Savaria Szimfonikus Zenekart.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.