EUR: 323,97 Ft
CHF: 285,38 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Egyéb Eger

Közös cél a magyar gazdák érdekeinek védelme

Hivatalában fogadta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottat (Miniszterelnöki Kabinetiroda) Nagy István agrárminiszter.

A megbeszélésen megállapították, hogy a közelmúltban megkezdett munka sikeresnek mondható, a tavasz folyamán több stratégiai megállapodást megújítottak az agrárium meghatározó szervezeteivel, közös összefogással a méhészek európai uniós szintű érdekeit eredményesen tudták képviselni és a gazdákkal való személyes kapcsolattartás is erősödött.


Az egyeztetés fő célja a Miniszterelnöki Kabinetiroda és az Agrárminisztérium együttműködésének további megerősítése, a gazdálkodók és az ágazati irányítás közötti egyetértési pontok megtalálása, folyamatos párbeszéd folytatása. A felek kiemelt figyelmet fordítanak közös munkájuk során a családi gazdálkodókra, szőlészekre-borászokra, a méhészekre és a horgászokra.

A miniszterelnöki megbízott és a miniszter megbeszélésén szóba került, hogy a tejáfa csökkentésének a kiterjesztése nemcsak a tejágazatnak jelent óriási segítséget, hanem a lakosság terheit is képes mérsékelni. A két tárca folyamatosan együtt dolgozik a kiemelt társadalmi ügyek képviseletén, az érintettek bevonásával a párbeszéden alapuló döntések előkészítésén.

Kapcsolódó Cikkek