2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb XVIII.kerület

Központtá válhat a gödör

A Dobozi, Kiss István és Bókay Árpád utca metszéspontjában található, a helyiek által csak Bókay-gödörként emlegetett park dinamikusan fejlődik. A régi aszfalt már a múlté, a multifunkciós sportpályáé a jövő, vagy inkább már a jelen.

Játszótér a kisebbeknek

A pestszentlőrinci kerületrész egyik legkellemesebb pihenő- és sportparkja születik a Bókay-gödörben − fogalmazott egyáltalán nem hazabeszélve a bp18.hu. Az első ütemben már megújított, de még további fejlesztésre váró komplexumot ingyenesen használhatják a mozgásra, kikapcsolódásra vágyók, ahogy képeinken is látszik, mindenki megtalálja a számára megfelelő mozgásformát.


Kosár-, kézilabda és focipálya is a rekortánon

Mivel a gödörben játszótér és sportpálya is található, a kismamák és a focizni vágyó fiatalok egyaránt szívesen keresték fel eddig is.

– A pálya aszfaltja elöregedett és megrepedezett, ezért egyre több volt a baleset – magyarázta Tóth Kálmán, a Bókaytelep önkormányzati képviselője a honlapnak nyilatkozva. – Tekintve, hogy a hely igen kedvelt, az önkormányzat úgy döntött, hogy forrásokat szerez a fejlesztéshez.


Az egész gödör az utcaszint alatt van

A városrész vezetése úgy tájékoztatott, hogy a döntés a felújításról 2014-ben született meg, akkor az önkormányzat – számítva a lakossági javaslatokra – több fórumon is beszámolt a kezdeményezésről, és a főváros által meghirdetett Integrált Településfejlesztési Stratégiának köszönhetően forrást is talált a projektre. Megfelelő kivitelező hiányában 2015-ben még nem kezdődhettek meg a munkálatok, a későbbiekben pedig olyan pályázati lehetőségek nyíltak meg, amelyek egy komplex átalakítás lehetőségével kecsegtettek, s egyidejűleg módot adtak arra is, hogy a Bókay gödörjével együtt más kerületi sportpályák is megújuljanak. A Gödör téri projektre végül a Magyar Kézilabda Szövetség rekortánpálya-fejlesztési programjának köszönhetően találtak újabb forrást. A 2018 tavaszára elkészült beruházás révén egy minden igényt kielégítő, modern multifunkciós pálya épülhetett meg.

Az első ütem befejeződött, a fiatalok, a családok már használják is a létesítményt. Tehát a Bókay-gödörben – a játszótér mellett – várja már a mozogni vágyókat a vadonatúj, műanyag borítású, palánkkal elkerített multifunkciós sportpálya, amely saját világítást kapott. Hamarosan szabadtéri fitneszeszközöket is kihelyeznek, sőt a tervek szerint tovább parkosítják a területet, aminek során játszódombot létesítenek, kerékpártárolót, hulladékgyűjtőket, pingpongasztalt telepítenek, rámpás bejáratot építenek, cserje- és évelőfoltokat alakítanak ki, valamint fákat ültetnek. A sűrűbb növényállomány kellemessé teszi majd a környezetet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek