EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Budapest IX.kerület

Különleges gitármuzsika a Ferenc téren

Csütörtök esténként a zenéé a főszerep a Ferenc téren, hiszen idén is megrendezik az ingyenes Zenés Esték programsorozatot. Legutóbb Demény Gergő gitármuzsikája szórakoztatta az érdeklődőket.

Demény Gergő fingerstylerguitar zenés est
IX. kerület Ferenc tér
( Fotó: Sáfár Tibor)

Demény Gergely a „percussive fingerstyle” gitározás sajátos hazai képviselője. A maga által kikísérletezett, valójában nem létező hangolásaival és egyedi gitárjátékával – ami olyan különleges technikákat is magában foglal, amelyek lehetővé teszik számára, hogy egyszerre játsszon és doboljon a gitárján – semmiképpen sem hétköznapi jelenség. Zenéje ennek ellenére sokszor egyszerű, de érzékeny dallamokkal operál, miközben mégis kirobbanó dinamikusság jellemzi.

Kapcsolódó Cikkek

  • A kicsi gesztenye az ősz nagyágyúja

    A kicsi gesztenye az ősz nagyágyúja

    Elstartolt a gesztenyeszezon. Gasztronómiai szempontból sokáig kispados volt ez a termés, hiszen a pürén és a sütésen kívül nem sok fantáziát láttak benne a háziasszonyok, most viszont a reformkonyha egyik kedvelt alapanyaga.

  • Megerősített rendőri jelenlét

    Megerősített rendőri jelenlét

    Józsefváros önkormányzata és a rendvédelmi szervek évek óta elkötelezettek a közbiztonság javításában és az itt élők biztonságérzetének növelésében. A kerület vezetése az elmúlt években kormányzati segítséggel mintegy 5 milliárd forintot fordított a közbiztonság javítására, ami nem maradt eredmény nélkül.