2018. december 19., szerda
Viola

Budapest IX.kerület

Különleges gitármuzsika a Ferenc téren

Csütörtök esténként a zenéé a főszerep a Ferenc téren, hiszen idén is megrendezik az ingyenes Zenés Esték programsorozatot. Legutóbb Demény Gergő gitármuzsikája szórakoztatta az érdeklődőket.

Demény Gergő fingerstylerguitar zenés est
IX. kerület Ferenc tér
( Fotó: Sáfár Tibor)

Demény Gergely a „percussive fingerstyle” gitározás sajátos hazai képviselője. A maga által kikísérletezett, valójában nem létező hangolásaival és egyedi gitárjátékával – ami olyan különleges technikákat is magában foglal, amelyek lehetővé teszik számára, hogy egyszerre játsszon és doboljon a gitárján – semmiképpen sem hétköznapi jelenség. Zenéje ennek ellenére sokszor egyszerű, de érzékeny dallamokkal operál, miközben mégis kirobbanó dinamikusság jellemzi.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.