EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb XIV.kerület

Kutyafesztivál

Kutyafesztivál lesz a nyár közepén Budapesten. A bulit a jótékonyság, az állatvédelem és a felelős állattartás jegyében rendezik. A szakmai előadások és bemutatók mellett könnyűzenei koncertek, játékok is várják a kutyabarát közönséget a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon.

Kutyaugatástól lesz hangos július 21-én a budapesti XVIII. kerületi Bókay-kert, itt rendezik meg ugyanis  az I. DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivált. A szervezők azt ígérik, lesz minden, mi kutya és gazdi szem-szájának ingere: játékok, bemutatók, könnyűzenei koncertek, mindemellett nagy szerepet kapnak a felelős állattartással, állatvédelemmel kapcsolatos szakmai előadások, beszélgetések, tapasztalatcserék. Ezenkívül a szakma neves képviselői vezetik be a gazdikat, a kutya- és állatbarátokat a kutyatartással kapcsolatos különböző témákba.


Az előadásokon minden kutyatartó megtalálhatja a számára legérdekesebb és leghasznosabb témát: kedvenceink egészsége, helyes nevelése, táplálása, mozgatása, de megismerhetjük a segítőkutyák feladatait is. A kutyatartás szinte minden állomása sorra kerül a fesztiválon: a kiskutya megérkezésétől egészen a fájdalmas búcsúig.

Jó tanácsokat kaphatunk a Dr. Rex Kutyás Egyesülettől, hogyan készüljünk a kiskutya érkezésére, és az első idők túlélésére. Lesz szó a szobatisztaságra nevelésről, beilleszkedésről, a szeparációs szorongás megelőzéséről. A kutyák jellemfejlődéséről, helyes neveléséről – és nem mellesleg a gazdi helyes neveléséről – hallhatunk délelőtt Nyakas Gábortól, délután pedig Kiss Gábortól.

A fesztivál repertoárját azonban nem csak kutyás fellépők, előadók színesítik: lesz színház gyerekekkel (Grimm-Busz Színház), majd több koncertet is élvezhet a közönség a nap folyamán, amelyen fellép Vastag Csaba, a Happy Gang, a Kiscipő zenekar Republic-dalokkal, a napot pedig a Kozmix zárja.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.