EUR: 333,32 Ft
CHF: 304,48 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb XIX.kerület

Lanzafame a Fradiban, Eppel Kazahsztánban

A Ferencváros labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Davide Lanzafame, az OTP Bank Liga előző idényének gólkirálya. A Budapest Honvéd teljes csatársorát elveszítette, Eppel Márton korábbi gólkirály, magyar válogatott ugyanis Kazahsztánba szerződött.

A 31 éves olasz támadó, Davide Lanzafame a Juventusban pallérozódott, a Budapest Honvéddal 2017-ben bajnokságot nyert, a 2017/2018-as szezont pedig gólkirályként és az év játékosaként zárta.


− Bevallom, karrierem legnehezebb döntése volt − nyilatkozta a kispesti klub honlapjának. − A második év után újra feltettem magamnak a kérdést, hogy tudok-e még többet adni ennek a csapatnak, ennek a klubnak. És arra jutottam, hogy ennél több nincs bennem, nem tudok többet adni. A csúcson kell abbahagyni, hogy csak a legszebb emlékek maradjanak meg. Fantasztikus két év volt számomra és a klub számára is, de egyszer minden véget ér. Boldog vagyok, hogy nyomot tudtam hagyni a Honvéd történelmében.

George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa és Eppel Márton gólkirály a kupával tavaly májusban
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Így tett Eppel Márton is, aki a tavalyi szezon sikereiből alaposan kivette a részét. A bajnokcsapat tagjaként gólkirályi címet szerzett és bemutatkozott a válogatottban is. Most ő is elérkezettnek érezte az időt, hogy továbbálljon. Hogy a kazah Kajrat Almati szakmailag vagy csak anyagilag előrelépés, arról megoszlanak a vélemények. A 15 forduló után a kazah élvonal második helyén álló Kajratnak Elek Ákos személyében van már egy magyar játékosa. Az együttes a bajnokság mellett az Európa Liga selejtezőjében is érdekelt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.