2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb XIX.kerület

Lanzafame a Fradiban, Eppel Kazahsztánban

A Ferencváros labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Davide Lanzafame, az OTP Bank Liga előző idényének gólkirálya. A Budapest Honvéd teljes csatársorát elveszítette, Eppel Márton korábbi gólkirály, magyar válogatott ugyanis Kazahsztánba szerződött.

A 31 éves olasz támadó, Davide Lanzafame a Juventusban pallérozódott, a Budapest Honvéddal 2017-ben bajnokságot nyert, a 2017/2018-as szezont pedig gólkirályként és az év játékosaként zárta.


− Bevallom, karrierem legnehezebb döntése volt − nyilatkozta a kispesti klub honlapjának. − A második év után újra feltettem magamnak a kérdést, hogy tudok-e még többet adni ennek a csapatnak, ennek a klubnak. És arra jutottam, hogy ennél több nincs bennem, nem tudok többet adni. A csúcson kell abbahagyni, hogy csak a legszebb emlékek maradjanak meg. Fantasztikus két év volt számomra és a klub számára is, de egyszer minden véget ér. Boldog vagyok, hogy nyomot tudtam hagyni a Honvéd történelmében.

George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa és Eppel Márton gólkirály a kupával tavaly májusban
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Így tett Eppel Márton is, aki a tavalyi szezon sikereiből alaposan kivette a részét. A bajnokcsapat tagjaként gólkirályi címet szerzett és bemutatkozott a válogatottban is. Most ő is elérkezettnek érezte az időt, hogy továbbálljon. Hogy a kazah Kajrat Almati szakmailag vagy csak anyagilag előrelépés, arról megoszlanak a vélemények. A 15 forduló után a kazah élvonal második helyén álló Kajratnak Elek Ákos személyében van már egy magyar játékosa. Az együttes a bajnokság mellett az Európa Liga selejtezőjében is érdekelt.

Kapcsolódó Cikkek