EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Sport

Lassú és pontatlan volt a svájci csapat a szakvezetője szerint

Szövetségi kapitánya szerint a svájci válogatott lassan és pontatlanul játszott a svédek elleni nyolcaddöntőben, ezért búcsúzott el kedden az oroszországi labdarúgó-világbajnokságtól.

“Szomorúak vagyunk, mert többet akartunk elérni” – mondta a szentpétervári mérkőzést követően Vladimir Petkovic, aki kiemelte, hogy a svédek pontosan azt csinálták, amit elképzeltek. – “Mi viszont egyes szakaszokban egyszerűen nem voltunk elég jók ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést.”


A tréner emlékeztetett rá, hogy a svédek ellen más csapatoknak is akadtak nehézségei, így nekik is, a játékuk nem volt elég folyamatos, nem sikerült hatékony támadásokat vezetni a széleken.

“Rendelkezünk a megfelelő potenciállal, jó úton járunk, de néha úgy alakulnak a dolgok, hogy elbukunk” – összegzett Petkovic.

A svédek szövetségi kapitánya a közösség erejét emelte ki.

“Nagyszerű a csapategység a pályán és azon kívül is, márpedig a labdarúgás csapatjáték” – mondta Janne Andersson, aki a sajtótájékoztatón már a következő feladatról is beszélt.

“Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elég. Ennyivel még nem elégedtünk meg, a következő mérkőzést is meg szeretnénk nyerni. Most már nem fogjuk lejjebb adni az ambíciónkat.”

Emil Forsberg, a mérkőzést eldöntő gól szerzője többek között arról beszélt: fontos hinni abban, amit csinálnak.

“Bízunk magunkban, és kifizetődik, ha védekezésben és támadásban végrehajtjuk, amit kell. Negyeddöntőbe jutottunk, ez bizonyítja, hogy amit csinálunk, az nagyon jó” – vélekedett.

A svédek szombaton, Szamarában az Anglia-Kolumbia mérkőzés továbbjutójával játszanak az elődöntőbe kerülésért.

Kapcsolódó Cikkek