EUR: 323,12 Ft
CHF: 286,50 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Budapest XV.kerület

László Tamás: A többséget vagy a hajléktalanokat kell képviselnünk?

A demokrácia a többség akaratát képviseli. A többség akarata, nem mellesleg joga, hogy tiszta, rendezett országban, biztonságban és békében éljen. László Tamás szerint ez a válasz a kérdésre, hogy a többséget vagy a hajléktalanokat kell képviselnünk.

A Törökszegfű téren lévő sportpályára beköltöző hajléktalannak is kell valamilyen megoldást találni (Fotó: Keresztesi Balázs)

Mint azt László Tamás, kerületünk polgármester-jelöltje elmondta, az alaptörvény hetedik módosításának elfogadásával a parlament úgy határozott, életvitelszerűen nem lehet az utcán élni. Ehhez azonban fejleszteni kell a hajléktalanellátási intézményrendszert, mivel a hajléktalanság kérdése komplex, családi, munkaügyi és életviteli problémák sokasága. Ezek kezelése mellett kell a hajléktalanszállókat valóban lakhatóvá tenni, hiszen azok sokszor koszosak, és ma már bizonyított, hogy az ott élők lopnak vagy zaklatják egymást. Másik megoldás lehet, hogy az arra alkalmas személyeknek alternatív lakhatási megoldásokat keresnek, ám ezeket csak személyre szabottan lehet megtalálni. Úgy, ahogy László Tamás kerületi polgármesteri munkája során a Máltai Szeretetszolgálat és az Újpalotai Családsegítő közös munkájával az újpalotai kiserdőben élő hajléktalanoknak kerestek megoldás: voltak, akiknek albérletet, munkásszállást biztosítottak, és volt, aki régi otthonába is vissza tudott költözni az önkormányzat által létrehozott együttműködésnek köszönhetően.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.