EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,30 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Békéscsaba

Látható közelségben a röplabda-akadémia

Igenis komolyan kell venni a Modern Városok Programot, reálisak a békéscsabai fejlesztések – mondta el Szarvas Péter polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyet a leendő röplabda-akadémia munkacsarnoka, vagy más néven a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma sportcsarnokának felújításával kapcsolatban tartottak a napokban.

Az Orbán Viktor miniszterelnökkel aláírt szerződés egyik vállalása volt a röplabda-akadémia megvalósulása, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület még magasabb szinten folytathassa az utánpótlásképzést, még több fiatalnak mutathassa meg a sportágon keresztül a mozgás örömét. A létesítmény komoly felújításon esett át az elmúlt hónapokban, hogy alkalmas legyen az új szerepkörre. Rendkívül korszerű sportpadlót fektettek le és megújult a terem világításrendszere is.


Fotó: Fekete Róbert
A BRSE-nek fontos az utánpótlás-nevelés

A város sportlétesítményeit reggeltől kora délutánig az oktatási intézmények diákjai használják, délután pedig a profi sportolók veszik birtokba, így lesz teljes a kihasználtság tudtuk meg a polgármestertől. Hasonlóan gondolkodnak az új beruházásokról is, a Magyar Röplabda Szövetséggel együttműködve például felépülhet a BSZC központjában egy új, összesen három szabványos méretű röplabdapályát befogadó munkacsarnok. Az új csarnok szintén a BSZC tagintézményeiben tanuló diákok sportolását fogja szolgálni.

Baran Ádám, a BRSE elnöke megosztotta, hogy az elmúlt években úgy volt a klub az ország egyik kiemelt utánpótlásbázisa, hogy a gyerekeknek gyakran méltatlan körülmények között kellett készülniük. Szerencsére jelentős változások már történtek ez ügyben, több iskolában indultak már el fejlesztések. A legtöbb létesítményben a padló és a világítás korszerűsítése volt az elsődleges, a megfelelő berendezések nélkülözhetetlenek a színvonalas edzésekhez és a sportolók egészségi állapotának fenntartásához.


A munka nem áll meg, ősszel várhatóan a városi sportcsarnok felújítása is elindul: új padló, világítás- és hangosítás-korszerűsítés várható. Az önkormányzat tervei szerint Békéscsabán hamarosan a sportcélú turizmus is fellendülhet, hiszen egy 300-400 méter sugarú körben számos csarnok épül és újul meg a közeljövőben. Magas színvonalú edzőtáborok, mérkőzések helyszíne lehet a település.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.