EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Békéscsaba

Látható közelségben a röplabda-akadémia

Igenis komolyan kell venni a Modern Városok Programot, reálisak a békéscsabai fejlesztések – mondta el Szarvas Péter polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyet a leendő röplabda-akadémia munkacsarnoka, vagy más néven a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma sportcsarnokának felújításával kapcsolatban tartottak a napokban.

Az Orbán Viktor miniszterelnökkel aláírt szerződés egyik vállalása volt a röplabda-akadémia megvalósulása, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület még magasabb szinten folytathassa az utánpótlásképzést, még több fiatalnak mutathassa meg a sportágon keresztül a mozgás örömét. A létesítmény komoly felújításon esett át az elmúlt hónapokban, hogy alkalmas legyen az új szerepkörre. Rendkívül korszerű sportpadlót fektettek le és megújult a terem világításrendszere is.


Fotó: Fekete Róbert
A BRSE-nek fontos az utánpótlás-nevelés

A város sportlétesítményeit reggeltől kora délutánig az oktatási intézmények diákjai használják, délután pedig a profi sportolók veszik birtokba, így lesz teljes a kihasználtság tudtuk meg a polgármestertől. Hasonlóan gondolkodnak az új beruházásokról is, a Magyar Röplabda Szövetséggel együttműködve például felépülhet a BSZC központjában egy új, összesen három szabványos méretű röplabdapályát befogadó munkacsarnok. Az új csarnok szintén a BSZC tagintézményeiben tanuló diákok sportolását fogja szolgálni.

Baran Ádám, a BRSE elnöke megosztotta, hogy az elmúlt években úgy volt a klub az ország egyik kiemelt utánpótlásbázisa, hogy a gyerekeknek gyakran méltatlan körülmények között kellett készülniük. Szerencsére jelentős változások már történtek ez ügyben, több iskolában indultak már el fejlesztések. A legtöbb létesítményben a padló és a világítás korszerűsítése volt az elsődleges, a megfelelő berendezések nélkülözhetetlenek a színvonalas edzésekhez és a sportolók egészségi állapotának fenntartásához.


A munka nem áll meg, ősszel várhatóan a városi sportcsarnok felújítása is elindul: új padló, világítás- és hangosítás-korszerűsítés várható. Az önkormányzat tervei szerint Békéscsabán hamarosan a sportcélú turizmus is fellendülhet, hiszen egy 300-400 méter sugarú körben számos csarnok épül és újul meg a közeljövőben. Magas színvonalú edzőtáborok, mérkőzések helyszíne lehet a település.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.