2018. augusztus 19., vasárnap
Huba

Belföld

Lebuktak Soros emberei

Nyilvános lett a SorosLeaks, a magyar származású amerikai üzletember, Soros György hálózatának botrányos tevékenysége, emiatt siránkozik igen álszent módon a balliberális média – írja az Origo.

Márciusban látott napvilágot, hogy Dénes Balázs, Soros berlini embere Magyarország ellen lobbizik Németországban. Akkor a Jerusalem Post írta, hogy hazánkat gazdasági nyomás alá helyezve próbálták elérni, hogy a bevándorlást segítő szervezetekkel kapcsolatos szabályozásokat visszavonják. Dénes azzal is elbüszkélkedett: több millió forintos támogatást kap Sorostól, hogy ily módon magyarok munkahelyeivel játsszon céljaik érdekében.


A Migration Aid illegális adatbázist épített volna a Magyarországra érkező menekültekről, erre használták ki a tranzitzónába való belépési jogosultságukat. A Soros hazai alapítványával is együttműködő szervezet a Keleti pályaudvarnál ugyancsak aktív volt, alig két évvel később pedig már vegyes összetételű – magyar–migráns – kísérleti falvak felépítését szorgalmazták. Egy hangfelvétel szerint az is kiderült, hogy az emberbarátinak tűnő lépés valójában Soros magyarországi pénzügyi befolyásának növelését célozta.

A térségben egyre nagyobb befolyással bíró üzletember körülbelül kétezer embert foglalkoztat hazánkban – derül ki a Soros pénzügyi alapjának korábbi vezetője, Tracie Ahern és társa között lezajlott beszélgetésből. Milliárdjai révén Soros olyannyira hatékonyan működteti ezt a hálózatot, hogy az ukrán elnök megbuktatása is az ő embereihez köthető. Jevhen Bisztrickij, az ukrajnai Nyílt Társadalom Alapítványok korábbi vezetője arra a kérdésre, hogy nekik köszönhető-e Janukovics eltávolítása, nyíltan igennel válaszolt. Azt mondta: „Igen, mi fejlesztjük a civil aktivizmust Ukrajnában.”


Itt azonban nem állt meg az üzletember, Bisztrickij elmondása szerint csaknem százötven szakértőt ültetett fontos pozíciókba az új kormányban – írja az Origo Bayer Zsoltnak a Magyar Időkben megjelent márciusi cikkére hivatkozva.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

  • A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.