2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

Lebuktak Soros emberei

Nyilvános lett a SorosLeaks, a magyar származású amerikai üzletember, Soros György hálózatának botrányos tevékenysége, emiatt siránkozik igen álszent módon a balliberális média – írja az Origo.

Márciusban látott napvilágot, hogy Dénes Balázs, Soros berlini embere Magyarország ellen lobbizik Németországban. Akkor a Jerusalem Post írta, hogy hazánkat gazdasági nyomás alá helyezve próbálták elérni, hogy a bevándorlást segítő szervezetekkel kapcsolatos szabályozásokat visszavonják. Dénes azzal is elbüszkélkedett: több millió forintos támogatást kap Sorostól, hogy ily módon magyarok munkahelyeivel játsszon céljaik érdekében.


A Migration Aid illegális adatbázist épített volna a Magyarországra érkező menekültekről, erre használták ki a tranzitzónába való belépési jogosultságukat. A Soros hazai alapítványával is együttműködő szervezet a Keleti pályaudvarnál ugyancsak aktív volt, alig két évvel később pedig már vegyes összetételű – magyar–migráns – kísérleti falvak felépítését szorgalmazták. Egy hangfelvétel szerint az is kiderült, hogy az emberbarátinak tűnő lépés valójában Soros magyarországi pénzügyi befolyásának növelését célozta.

A térségben egyre nagyobb befolyással bíró üzletember körülbelül kétezer embert foglalkoztat hazánkban – derül ki a Soros pénzügyi alapjának korábbi vezetője, Tracie Ahern és társa között lezajlott beszélgetésből. Milliárdjai révén Soros olyannyira hatékonyan működteti ezt a hálózatot, hogy az ukrán elnök megbuktatása is az ő embereihez köthető. Jevhen Bisztrickij, az ukrajnai Nyílt Társadalom Alapítványok korábbi vezetője arra a kérdésre, hogy nekik köszönhető-e Janukovics eltávolítása, nyíltan igennel válaszolt. Azt mondta: „Igen, mi fejlesztjük a civil aktivizmust Ukrajnában.”


Itt azonban nem állt meg az üzletember, Bisztrickij elmondása szerint csaknem százötven szakértőt ültetett fontos pozíciókba az új kormányban – írja az Origo Bayer Zsoltnak a Magyar Időkben megjelent márciusi cikkére hivatkozva.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek