2019. január 21., hétfő
Ágnes

Extra

Legyőzte önmagát Lux Ádám

Lux Ádám színművéész, a Kisváros sorozat Zolnai főhadnagya, többek közt a Mentalista főszereplőjének szinkronhangja, akinek van egy titkos szenvedélye. A színművész amikor csak teheti, részt vesz a Balaton-átúszáson és ilyen alkalmakkor rendre megpróbálja megdönteni a saját rekordját.

– Nekem tényleg a Balaton a riviéra, ahogy a népszerű dalban éneklik – mosolyog a színész. – A szüleimmel minden nyáron itt nyaraltunk. Annyi emlékem köt ide egészen gyermekkoromtól, hogy el fel sem tudnám sorolni. Amikor családalapításra készültem, Akarattyán sikerült vennem egy telket, több mint húsz éve töltjük itt a nyarat.


A színész elmondta, hogy imád úszni, vízmániáját az édesanyjától örökölte. – Az édesapám mindig azzal ugratta édesanyámat, csoda, hogy nem nőtt még úszóhártya az ujjai közt! Anyám képes volt öt és fél órán keresztül úszni egyfolytában a Balatonban. A kihívásokat én is szeretem, így a Balaton átúszására mindig alaposan felkészülök: nem szimplán teljesíteni akarom a távot, hanem az időmből is igyekszem lefaragni.

Lux Ádám először 2009- ben úszta át a Balatont, idén már hetedszerre sikerült teljesítenie az 5,2 kilométeres távot.

– Az első alkalomhoz képest mostanra 35 percet sikerült lefaragnom a saját időmből, így idén 1 óra 47 perc alatt jutottam át a túlsó partra. Pedig nem volt könnyű dolgom, erős hullámokat vert a Balaton, így több erőre volt szükségem. A sikeremen felbuzdulva a fiam, Benjámin is kedvet kapott a kihíváshoz. Így reményeim szerint jövőre két Lux tempózik majd Révfülöp és Balatonboglár között.

Kapcsolódó Cikkek