EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Extra

Legyőzte önmagát Lux Ádám

Lux Ádám színművéész, a Kisváros sorozat Zolnai főhadnagya, többek közt a Mentalista főszereplőjének szinkronhangja, akinek van egy titkos szenvedélye. A színművész amikor csak teheti, részt vesz a Balaton-átúszáson és ilyen alkalmakkor rendre megpróbálja megdönteni a saját rekordját.

– Nekem tényleg a Balaton a riviéra, ahogy a népszerű dalban éneklik – mosolyog a színész. – A szüleimmel minden nyáron itt nyaraltunk. Annyi emlékem köt ide egészen gyermekkoromtól, hogy el fel sem tudnám sorolni. Amikor családalapításra készültem, Akarattyán sikerült vennem egy telket, több mint húsz éve töltjük itt a nyarat.


A színész elmondta, hogy imád úszni, vízmániáját az édesanyjától örökölte. – Az édesapám mindig azzal ugratta édesanyámat, csoda, hogy nem nőtt még úszóhártya az ujjai közt! Anyám képes volt öt és fél órán keresztül úszni egyfolytában a Balatonban. A kihívásokat én is szeretem, így a Balaton átúszására mindig alaposan felkészülök: nem szimplán teljesíteni akarom a távot, hanem az időmből is igyekszem lefaragni.

Lux Ádám először 2009- ben úszta át a Balatont, idén már hetedszerre sikerült teljesítenie az 5,2 kilométeres távot.

– Az első alkalomhoz képest mostanra 35 percet sikerült lefaragnom a saját időmből, így idén 1 óra 47 perc alatt jutottam át a túlsó partra. Pedig nem volt könnyű dolgom, erős hullámokat vert a Balaton, így több erőre volt szükségem. A sikeremen felbuzdulva a fiam, Benjámin is kedvet kapott a kihíváshoz. Így reményeim szerint jövőre két Lux tempózik majd Révfülöp és Balatonboglár között.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    A karácsonyi készülődés az év egyik legszebb időszaka, még annak ellenére is, hogy rengeteg stresszel és fáradsággal jár. Beszerezni az ajándékokat, megfőzni a finomságokat, és feldíszíteni a fát bizony nem kevés munka, a NőComment!

  • 2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    Jövőre emelkednek a nyugdíjak. Az emelés több mint 2,5 millió nyugdíjast, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosultat érint. Emellett a kormány 2020-ban is számol nyugdíjprémium kifizetésével.