EUR: 322,28 Ft
CHF: 282,50 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Ózd

Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

Az Ózd–Budapest útvonalon közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be a 21-es főúton július 21–22. között a vadátjáró beemelési munkái miatt.

Az érintett negyedik építési szakasz elején a sámsonházi bekötőút melletti gyalogos-aluljáró és a szakasz útépítését végzik, valamint sziklabontási és bevágási fejtési munkálatok folynak. A vadátjáró acéltartóinak beemelése július hétvégéin történik. A terelés idején, 2018. július 21–22. között a két település között a főúttal párhuzamos 21167 j. úton lehet közlekedni.


Fotó: NFI
A 21-es főút megépítése megkönnyíti Budapest elérhetőségét az északkeleti térségből

Bátonyterenye külterületén a főúti híd építése miatt átterelték a forgalmat a Bükk-völgyi-patak feletti új hidra és az elkészült terelőútra. A kivitelezés az ütemterv szerint halad, így várhatóan 2019 tavaszán fejeződhetnek be a munkálatok Nógrád megyében.

A 21. sz. főút öt szakaszán összesen 26,1 kilométer hosszan valósul meg a négynyomúsítás. A fejlesztésnek köszönhetően nő a közlekedés színvonala és biztonsága, és megvalósul Salgótarján bekötése a gyorsforgalmi utak hazai hálózatába.

Kapcsolódó Cikkek