2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Hódmezővásárhely

Lösz Fesztivál – hagyományok modern köntösben

Július 6-án és 7-én tartották a Lösz Fesztivált Hódmezővásárhelyen. A különleges hangulatú rendezvény neve már évek óta a hagyományőrzés modern ünneplését jelenti a városban. A Szürke Barát söröző előtt felállított színpadon és az utcán is folyamatos programok, kirakodóvásár és utcai komédiások várták az érdeklődőket.

Sulyok Zoltán, a fesztivál főszervezője elmondta, meglátása szerint a fesztivál olyan, mintha a Művészetek Völgyének egy szegmense költözött volna Vásárhelyre.


Sulyok Zoltán, a Lösz Fesztivál főszervezője

– Nagyon sok éve csináljuk már ezt a különleges fesztivált, ami tömegeket mozgat meg vásárhelyi szinten. Itt mindent megtalálhat az ember a családias kezdettől az esti őrjöngésig. Mindannyiunk autentikus vonala a pásztoréletmód és a népi hagyományok, táncok, ízek. Ezt meg kell mutatnunk mindenkinek, aki ma él. Ezt mi úgy tudjuk közvetíteni, hogy ez szórakoztató legyen és minden generáció azt mondja, hogy de jó ezt látni, hallani – fogalmazott a Lösz Fesztivál főszervezője.

Számos fellépő színesítette a Lösz Fesztivál programkínálatát

A fesztiválon a legfiatalabbaktól az öreg motorosokig mindenki jól érezhette magát, ezért rengetegen jöttek családostul. Lehetett nyilazni, régi harcmodorokat és fegyvereket kipróbálni, barátainkat jól elpüfölni karddal és pajzzsal. Voltak lovas programok, de a folklór, a hagyományőrzés, a blues és a rock köré felépített fesztivál elmaradhatatlan része volt a táncház is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.