EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,63 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb Hódmezővásárhely

Lösz Fesztivál – hagyományok modern köntösben

Július 6-án és 7-én tartották a Lösz Fesztivált Hódmezővásárhelyen. A különleges hangulatú rendezvény neve már évek óta a hagyományőrzés modern ünneplését jelenti a városban. A Szürke Barát söröző előtt felállított színpadon és az utcán is folyamatos programok, kirakodóvásár és utcai komédiások várták az érdeklődőket.

Sulyok Zoltán, a fesztivál főszervezője elmondta, meglátása szerint a fesztivál olyan, mintha a Művészetek Völgyének egy szegmense költözött volna Vásárhelyre.


Sulyok Zoltán, a Lösz Fesztivál főszervezője

– Nagyon sok éve csináljuk már ezt a különleges fesztivált, ami tömegeket mozgat meg vásárhelyi szinten. Itt mindent megtalálhat az ember a családias kezdettől az esti őrjöngésig. Mindannyiunk autentikus vonala a pásztoréletmód és a népi hagyományok, táncok, ízek. Ezt meg kell mutatnunk mindenkinek, aki ma él. Ezt mi úgy tudjuk közvetíteni, hogy ez szórakoztató legyen és minden generáció azt mondja, hogy de jó ezt látni, hallani – fogalmazott a Lösz Fesztivál főszervezője.

Számos fellépő színesítette a Lösz Fesztivál programkínálatát

A fesztiválon a legfiatalabbaktól az öreg motorosokig mindenki jól érezhette magát, ezért rengetegen jöttek családostul. Lehetett nyilazni, régi harcmodorokat és fegyvereket kipróbálni, barátainkat jól elpüfölni karddal és pajzzsal. Voltak lovas programok, de a folklór, a hagyományőrzés, a blues és a rock köré felépített fesztivál elmaradhatatlan része volt a táncház is.

Kapcsolódó Cikkek