EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Külföld

Ma kimenthetnek mindenkit aki a thaiföldi barlangban rekedt

Megkezdődött a második mentőakció a thaiföldi Tham Luang thaiföldi rendszernél hétfőn annak érdekében, hogy felszínre vigyék a még bent lévő nyolc gyereket és edzőjüket – közölte Narongszak Oszotthakorn, a mentést vezető felügyelő, Csian Rai tartomány kormányzója.

Mint mondta az időjárás jó, a vízszint a barlangban alacsony, ezért a tervezetthez képest hamarabb, helyi idő szerint 11 órakor kezdték meg a műveletet. A mentést nagyrészt az előző nap sikerrel járt búvárcsapat végzi, de vannak, akiket helyettesítenek, mert nagyon elfáradtak.


Vasárnap a búvárok négy gyereket sikeresen kimentettek a barlangból. Őket kórházba szállították, már átestek a szükséges orvosi vizsgálatokon. Jól vannak, csak nagyon éhesek voltak.

Narongszak Oszotthakorn elmondta, hogy a még bent lévő gyerekek családtagjaira való tekintettel nem hozzák nyilvánosságra a már kimentettek nevét, a kórházban lévőkkel egyelőre fizikailag nem is érintkezhetnek szüleik.


Újabb, már a nyolcadik gyermeket hozták ki a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből a mentőalakulatok hétfőn – jelentette a Reuters és a Khaosod című helyi lap.

A gyermeket hordágyon vitték a mentőalakulat tagjai. Állapotáról egyelőre nincs értesülés.

A június 23-án a föld alatt rekedt 12 gyermek – egy futballcsapat tagjai – és edzőjük csoportjából még öten tartózkodnak a barlangban. Vasárnap négy, hétfőn eddig már újabb négy gyermeket sikerült kimenteni.

Kapcsolódó Cikkek