EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Ma rendezik meg a füredi Anna-bált

Ma rendezik meg a balatonfüredi Anna Grand Hotel kertjében a 193. Anna-bált, amelyen Sisit idéző ibolyakék porcelánszívekkel, sétakocsikázással, megújított utcabállal és Roby Lakatos koncertjével várják a vendégeket.

Balatonfüred partnervárosaiból mintegy harminc lányt várnak idén, de a 18 éves füredi lányok is meghívást kaptak az eseményre.


A bál előtt a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek a vendégek és onnan indul majd a zenés menet, ott akasztják a lányok nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket.

A báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit, akik megújított motívumokkal díszített, egyetlen példányban készülő herendi porcelán serlegeket vehetnek majd át. A legszebb lány egy Viktória-mintára épülő Royal Garden mintájú Herendi vázát kap. Az udvarhölgyek Rothschild- és Apponyi-mintás serlegeinek motívumait is megújította a Herendi Porcelánmanufaktúra.

Idén először a bál estéjén az Anna-báli szépek fogatain is lehet majd lovaskocsizni. Aki erre kedvet érez, az a mezőhegyesi, szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok fogatai közül választhat.

Az Operaház balettművészei táncolják a bálon a palotást, a bál szépét és két udvarhölgyét éjfélkor mutatják be, majd Roby Lakatos hegedűvirtuóz és zenekara, valamint a Mendelssohn Kamarazenekar játszik.

Másnap délelőtt tíz órakor a Kisfaludy Színpadon bemutatkoznak a nagyközönség előtt is a legszebbnek választottak, majd sétakocsikázni indulnak a városban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.