EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Ma rendezik meg a füredi Anna-bált

Ma rendezik meg a balatonfüredi Anna Grand Hotel kertjében a 193. Anna-bált, amelyen Sisit idéző ibolyakék porcelánszívekkel, sétakocsikázással, megújított utcabállal és Roby Lakatos koncertjével várják a vendégeket.

Balatonfüred partnervárosaiból mintegy harminc lányt várnak idén, de a 18 éves füredi lányok is meghívást kaptak az eseményre.


A bál előtt a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek a vendégek és onnan indul majd a zenés menet, ott akasztják a lányok nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket.

A báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit, akik megújított motívumokkal díszített, egyetlen példányban készülő herendi porcelán serlegeket vehetnek majd át. A legszebb lány egy Viktória-mintára épülő Royal Garden mintájú Herendi vázát kap. Az udvarhölgyek Rothschild- és Apponyi-mintás serlegeinek motívumait is megújította a Herendi Porcelánmanufaktúra.

Idén először a bál estéjén az Anna-báli szépek fogatain is lehet majd lovaskocsizni. Aki erre kedvet érez, az a mezőhegyesi, szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok fogatai közül választhat.

Az Operaház balettművészei táncolják a bálon a palotást, a bál szépét és két udvarhölgyét éjfélkor mutatják be, majd Roby Lakatos hegedűvirtuóz és zenekara, valamint a Mendelssohn Kamarazenekar játszik.

Másnap délelőtt tíz órakor a Kisfaludy Színpadon bemutatkoznak a nagyközönség előtt is a legszebbnek választottak, majd sétakocsikázni indulnak a városban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

  • Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.