EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Macron: Benalla nem a szeretőm

Forrás: Origo

Megdöbbentő kijelentést tett Emmanuel Macron francia köztársasági elnök, azt találta mondani volt testőréről, hogy „Benalla nem a szeretőm” – írja a 888.hu.

A portál szerint az elnök korábbi testőre, Alexandre Benalla május elsején egy diáktüntetésen rendőrségi rohamsisakot viselve bántalmazott egy férfit és durván bánt két nővel, egyiküket a földre is teperte. A férfit tettlegességgel és a hatósági eljárásba való beavatkozással, rendőrségi megkülönböztető jelvények és videófelvételek jogosulatlan használatával, illetve szolgálati titkok kiszolgáltatásával vádolják.

Azokra a kérdésekre válaszolva, melyek Benalla kiemelkedően kedvezményezett bizalmi, anyagi és életvitelbeli helyzetére irányultak, Macron azt mondta, „vállalom a felelősséget a történtekért, majd hozzátette: „Benalla nem a szeretőm”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

  • Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.