EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,90 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Magyar úszórekord Ajna vezetésével

Helsinkiben sikerült felülmúlni a netanyai produkciót, a 12 aranyérem minden idők legjobb szereplése az úszó junior Európa-bajnokságok 1967 óta íródó történetében. A Kőbánya SC Rákosmentén élő tehetsége, Késely Ajna öt arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel segítette a rekordhoz a magyar csapatot.

Tán maga sem hiszi, milyen magasságokba emelkedhet
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Magasan a legjobb egyéni produkciót tudhatja magáénak a lányok mezőnyében Késely Ajna, aki összesen nyolcszor állhatott dobogóra a finnországi utánpótlás Eb-n, ahol ötször a magyar himnuszt is meghallgathatta. A magyar csapat 12 első, 2 második és 5 harmadik helyet szerzett. Az aranyak tekintetében ez volt minden idők legjobb magyar szereplése.


Egerszegi Krisztina utódjának tartják (Fotó: Mészáros Diána)

− Belőlem mintha elszállt volna az összes fáradtság, erre vártam öt napig, hogy felszabadultan, mindent kikiabálva, az összes feszültségemet, boldogságomat egyetlenegy lendítéssel a vízbe csaphassam − írta közösségi oldalán Ajna az utolsó versenyt követően, amikor a 4-szer 20 méteres gyorsváltót hihetetlen hajrával hozta be az első helyre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.