2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Magyar úszórekord Ajna vezetésével

Helsinkiben sikerült felülmúlni a netanyai produkciót, a 12 aranyérem minden idők legjobb szereplése az úszó junior Európa-bajnokságok 1967 óta íródó történetében. A Kőbánya SC Rákosmentén élő tehetsége, Késely Ajna öt arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel segítette a rekordhoz a magyar csapatot.

Tán maga sem hiszi, milyen magasságokba emelkedhet
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Magasan a legjobb egyéni produkciót tudhatja magáénak a lányok mezőnyében Késely Ajna, aki összesen nyolcszor állhatott dobogóra a finnországi utánpótlás Eb-n, ahol ötször a magyar himnuszt is meghallgathatta. A magyar csapat 12 első, 2 második és 5 harmadik helyet szerzett. Az aranyak tekintetében ez volt minden idők legjobb magyar szereplése.


Egerszegi Krisztina utódjának tartják (Fotó: Mészáros Diána)

− Belőlem mintha elszállt volna az összes fáradtság, erre vártam öt napig, hogy felszabadultan, mindent kikiabálva, az összes feszültségemet, boldogságomat egyetlenegy lendítéssel a vízbe csaphassam − írta közösségi oldalán Ajna az utolsó versenyt követően, amikor a 4-szer 20 méteres gyorsváltót hihetetlen hajrával hozta be az első helyre.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.