2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Kecskemét

Mandrillfiú érkezett a Kecskeméti Vadaskertbe

A Kecskeméti Vadaskert legújabb lakója Izraelből érkezett az állatkertbe. Egy fiatal mandrillhímről van szó, a majom már meg is szokta új lakhelyét, fajtársai között is nyugodt és barátságos, így valószínűleg gyorsan a látogatók egyik kedvence lesz.

Megérkezett a Vadaskert legújabb lakója: egy mandrillfiú. Izraelből, a Jeruzsálemi állatkertből utazott egészen Kecskemétig. Mint megtudtuk, egy ilyen utazás nagyon sok előkészületet és orvosi vizsgálatot igényel, és még így is nagy a kockázata, hogy az állatnak valami baja esik az út során.


Barátságos és kíváncsi a vadaskert új lakója

– Nagy várakozással nyitottuk ki a ládát. Először kicsit megijedtünk, mert nem hallottuk, hogy mozogna, de amikor kinyitottuk, és láttuk, hogy jól van, mindenki megkönnyebbült. Az előző mandrillunkhoz képest, aki egy idősebb egyed volt, ő szinte kirobbant a ládából. Egy ereje teljében lévő, 7 éves, fiatal állatról van szó – mesélte Tokovics Tamás, a Vadaskert igazgatója.

Az új lakó két nőstény mellé érkezett, akik körülbelül ugyanannyi idősek. Először egy elkülönített részben helyezték el a hímet, pár nap után azonban összeengedték az állatokat. Az új fiú természetesen rögtön a többiek tudtára adta, hogy ki a vezér, de hamar összebarátkoztak.

– Jó tulajdonságokkal rendelkezik, tehát nem agresszív, barátságos és kíváncsi. Tényleg semmiféle erőszakot nem tapasztaltunk, sőt kézből elveszi az élelmet. Mivel állatkertben nevelkedett, ismeri a villanypásztort is, így azt sem lesz problémás megszoknia – mondta az igazgató.

Az összeszoktatás bent zajlik a majomházban, azonban pár nap múlva már a külső kifutón is megtekinthetik a látogatók a különleges, Nyugat-Afrikában honos majomfaj tagjait.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.