2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Veszprém

Már a vasútállomáson is könnyen elérhetjük a rendőröket

Átadták a veszprémi vasútállomás új körzeti megbízotti irodáját csütörtökön, amely a Veszprémi Rendőrkapitányság és a MÁV Zrt. együttműködésének köszönhetően jött létre.

Az átadó ünnepségen Szűcs Erika címzetes rendőr alezredes, hivatalvezető köszöntötte a vendégeket, majd dr. Kökényesi Antal, a MÁV biztonsági főigazgatója mondott beszédet. Kiemelte, hogy garantálni kell a javuló közbiztonságot a vasútállomás területén is.


Ebben a teremben fogadják az állampolgárokat (fotó: Domján Attila)

– Törekszünk arra, hogy ott lehessenek a rendőr kollégák, ahol éppen leginkább szükség van rájuk. Hozzátette, hogy ehhez megfelelő elhelyezést, korszerű irodát is biztosítani kell a rendőröknek. Céljuk, hogy növekedjen a Veszprémbe vonattal érkező és távozó utasok, valamint a pályaudvaron dolgozók szubjektív biztonságérzete, de az iroda alkalmas arra is, hogy a vasútállomás területén és környékén szolgálatot teljesítő rendőrök ott végezzék ügyfeldolgozó tevékenységüket és fogadják a hozzájuk forduló állampolgárokat.

Dr. Tarcsa Csaba megyei főkapitány is jelen volt az ünnepélyes átadáson (fotó: Domján Attila)

Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány elmondta, hogy a lakosok számára minél elérhetőbbé kell tenni a rendőrséget, így tudják garantálni a közbiztonságot. A nyári szezonban előtérbe fogják helyezni a vasúti szolgálati formát, a rendőrök egészen a megyehatárig kísérik majd a vonaton utazókat.

Pálmann László rendőr ezredes vette át az új iroda kulcsait (fotó: Domján Attila)

Végül a MÁV pályavasúti területi igazgatója, Lukács György ünnepélyesen átadta a körzeti megbízotti iroda kulcsát Pálmann László rendőr ezredesnek, a Veszprémi Rendőrkapitányság helyettes kapitányságvezetőjének.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.