2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Veszprém

Már a vasútállomáson is könnyen elérhetjük a rendőröket

Átadták a veszprémi vasútállomás új körzeti megbízotti irodáját csütörtökön, amely a Veszprémi Rendőrkapitányság és a MÁV Zrt. együttműködésének köszönhetően jött létre.

Az átadó ünnepségen Szűcs Erika címzetes rendőr alezredes, hivatalvezető köszöntötte a vendégeket, majd dr. Kökényesi Antal, a MÁV biztonsági főigazgatója mondott beszédet. Kiemelte, hogy garantálni kell a javuló közbiztonságot a vasútállomás területén is.


Ebben a teremben fogadják az állampolgárokat (fotó: Domján Attila)

– Törekszünk arra, hogy ott lehessenek a rendőr kollégák, ahol éppen leginkább szükség van rájuk. Hozzátette, hogy ehhez megfelelő elhelyezést, korszerű irodát is biztosítani kell a rendőröknek. Céljuk, hogy növekedjen a Veszprémbe vonattal érkező és távozó utasok, valamint a pályaudvaron dolgozók szubjektív biztonságérzete, de az iroda alkalmas arra is, hogy a vasútállomás területén és környékén szolgálatot teljesítő rendőrök ott végezzék ügyfeldolgozó tevékenységüket és fogadják a hozzájuk forduló állampolgárokat.

Dr. Tarcsa Csaba megyei főkapitány is jelen volt az ünnepélyes átadáson (fotó: Domján Attila)

Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány elmondta, hogy a lakosok számára minél elérhetőbbé kell tenni a rendőrséget, így tudják garantálni a közbiztonságot. A nyári szezonban előtérbe fogják helyezni a vasúti szolgálati formát, a rendőrök egészen a megyehatárig kísérik majd a vonaton utazókat.

Pálmann László rendőr ezredes vette át az új iroda kulcsait (fotó: Domján Attila)

Végül a MÁV pályavasúti területi igazgatója, Lukács György ünnepélyesen átadta a körzeti megbízotti iroda kulcsát Pálmann László rendőr ezredesnek, a Veszprémi Rendőrkapitányság helyettes kapitányságvezetőjének.

Kapcsolódó Cikkek