2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Veszprém

Már a vasútállomáson is könnyen elérhetjük a rendőröket

Átadták a veszprémi vasútállomás új körzeti megbízotti irodáját csütörtökön, amely a Veszprémi Rendőrkapitányság és a MÁV Zrt. együttműködésének köszönhetően jött létre.

Az átadó ünnepségen Szűcs Erika címzetes rendőr alezredes, hivatalvezető köszöntötte a vendégeket, majd dr. Kökényesi Antal, a MÁV biztonsági főigazgatója mondott beszédet. Kiemelte, hogy garantálni kell a javuló közbiztonságot a vasútállomás területén is.


Ebben a teremben fogadják az állampolgárokat (fotó: Domján Attila)

– Törekszünk arra, hogy ott lehessenek a rendőr kollégák, ahol éppen leginkább szükség van rájuk. Hozzátette, hogy ehhez megfelelő elhelyezést, korszerű irodát is biztosítani kell a rendőröknek. Céljuk, hogy növekedjen a Veszprémbe vonattal érkező és távozó utasok, valamint a pályaudvaron dolgozók szubjektív biztonságérzete, de az iroda alkalmas arra is, hogy a vasútállomás területén és környékén szolgálatot teljesítő rendőrök ott végezzék ügyfeldolgozó tevékenységüket és fogadják a hozzájuk forduló állampolgárokat.

Dr. Tarcsa Csaba megyei főkapitány is jelen volt az ünnepélyes átadáson (fotó: Domján Attila)

Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány elmondta, hogy a lakosok számára minél elérhetőbbé kell tenni a rendőrséget, így tudják garantálni a közbiztonságot. A nyári szezonban előtérbe fogják helyezni a vasúti szolgálati formát, a rendőrök egészen a megyehatárig kísérik majd a vonaton utazókat.

Pálmann László rendőr ezredes vette át az új iroda kulcsait (fotó: Domján Attila)

Végül a MÁV pályavasúti területi igazgatója, Lukács György ünnepélyesen átadta a körzeti megbízotti iroda kulcsát Pálmann László rendőr ezredesnek, a Veszprémi Rendőrkapitányság helyettes kapitányságvezetőjének.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.