2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Már az ellenzéki pártok nem hiszik, hogy a jelöltjük sikeres lehet

A hétvégi józsefvárosi időközi polgármester-választás eredményei arra utalnak, hogy már sem a választók, sem az ellenzéki pártok nem hiszik, hogy a jelöltjük sikeres lehet – mondta Boros Bánk Levente, a Médianéző vezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elemző szerint úgy tűnhetett, hogy nagy az ellenzéki összefogás az időközi választáson, de a végeredményben ez nem tükröződött. Ugyanakkor a VIII. kerület – ahogy a főváros egésze is – komoly fejlődésen ment át az utóbbi években, és vélhetően ez is szerepet játszott abban, hogy Kocsis Máté volt polgármester jelöltjét választották meg a hétvégén – fűzte hozzá a Nézőpont Csoporthoz tartozó cég vezetője.


Sára Botond, a kormánypártok jelöltje nyerte a józsefvárosi időközi polgármester-választást a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján közzétett adatok szerint. Az NVI adatai szerint Sára Botondra 8269-en szavaztak (62,85 százalék), Győri Péterre 4787-en (36,39 százalék), Fehérvári Zsolt Istvánra 100-an (0,76 százalék).

Kapcsolódó Cikkek

 • Ma született bölény

  Ma született bölény

  Hatalmas az öröm a Miskolci Állatkertben, megszületett a park első európai bölény borja. A kis bikaborjú augusztus végén jött a világra, a nagyközönségnek azonban csak nemrég mutatták be az új jövevényt.

 • Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

  Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.