EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld

Már három medve kóborol Magyarországon

Ismét láttak egy medvét Borsodban, ezúttal egy szántóföldön sétálgatott az állat – derült ki a Mályi önkormányzat által tegnap közzétett videóból.

Azt nem lehet tudni, hogy egy már korábban is észlelt medvéről van szó vagy újabb jövevény érkezett hazánkba. Az önkormányzat kifejezetten kérte, hogy aki ilyet lát, azonnal hívja a 112-t vagy a Bükki Nemzeti Parkot, de mindenképpen kerülje az állattal való találkozást, mert nagyon veszélyes lehet.


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Nyékládháza és Kistokaj között, a 17km előtt kb 150m-re ismételten észlelték egy medve jelenlétét. Kérjük a lakosság fokozott figyelmét. Amennyiben valaki észleli az állatot ne közelítse még, azonnal hívja a 112 és segélyhívót. A Nemzeti Park munkatársait értesítettük.

Gepostet von Mályi Község am Sonntag, 8. Juli 2018

 

Az utóbbi néhány hónapban több alkalommal is láttak medvét idehaza, a leghíresebb az a Sándorfalván befogott állat, aki hetekig izgalomban tartotta az országot. Őt Szlovákiában engedték szabadon, jeladóval felszerelve, amit leszedett magáról.


A Bükki Nemzeti Park egyelőre három hazai medvéről tud. Valószínűnek tartják, hogy a növekvő szlovákiai populáció következtében költöztek át hazánk északi területeire is és onnan jutottak el a déli határig.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A gyermek a jövő közösségeinek az alapja

    A gyermek a jövő közösségeinek az alapja

    A gyermek a jövő közösségeinek alapja, a magyar jövőt azok a gyerekek és az ő gyermekeik fogják alakítani akiket ma vállalnak a szüleik – mondta az MTI-nek az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Veresegyházán szombaton.