2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Belföld

Már három medve kóborol Magyarországon

Ismét láttak egy medvét Borsodban, ezúttal egy szántóföldön sétálgatott az állat – derült ki a Mályi önkormányzat által tegnap közzétett videóból.

Azt nem lehet tudni, hogy egy már korábban is észlelt medvéről van szó vagy újabb jövevény érkezett hazánkba. Az önkormányzat kifejezetten kérte, hogy aki ilyet lát, azonnal hívja a 112-t vagy a Bükki Nemzeti Parkot, de mindenképpen kerülje az állattal való találkozást, mert nagyon veszélyes lehet.


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Nyékládháza és Kistokaj között, a 17km előtt kb 150m-re ismételten észlelték egy medve jelenlétét. Kérjük a lakosság fokozott figyelmét. Amennyiben valaki észleli az állatot ne közelítse még, azonnal hívja a 112 és segélyhívót. A Nemzeti Park munkatársait értesítettük.

Gepostet von Mályi Község am Sonntag, 8. Juli 2018

 

Az utóbbi néhány hónapban több alkalommal is láttak medvét idehaza, a leghíresebb az a Sándorfalván befogott állat, aki hetekig izgalomban tartotta az országot. Őt Szlovákiában engedték szabadon, jeladóval felszerelve, amit leszedett magáról.


A Bükki Nemzeti Park egyelőre három hazai medvéről tud. Valószínűnek tartják, hogy a növekvő szlovákiai populáció következtében költöztek át hazánk északi területeire is és onnan jutottak el a déli határig.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Magyarországot azért akarják elítélni, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos vitaindító beszédét a parlamentben.

  • Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Megoldódni látszik annak a fogyatékkal élő csoportnak az ügye, amelyet nemrég nem engedtek be a Veszprémi Állatkertbe. A minap óriási botrányt kavart, hogy az intézménybe nem jutott be a 11 fős csoport, annak ellenére sem, hogy volt érvényes hatósági igazolványuk, amellyel bizonyították jogosultságukat a kedvezményes belépőkre.