2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Miskolc

Mátyás király a Lovagi Tornák Terén 

A Nemzeti Lovas Színház augusztus 11-i előadása (esőnapja: augusztus 13.) ez alkalommal a magyar történelem egyik legendás nagy alakjának történetét dolgozza fel.

Mátyás királyt Magyarország legnépszerűbb királyaként emlegetik, akinek talán történelmünk során először sikerült úgy felvirágoztatnia hazánkat, hogy azt európai mércével mérve is elismerték.
Ebben a nagyszabású új magyar családi rockoperában Kinizsi Pál és Mátyás király barátságán keresztül, a fiatalok számára is közérthetően, a róla szóló legendás mesék elemeiből táplálkozva, rendkívül látványos módon mutatják be a történelmi eseményeket. A darab zenéjét Szűts István szerezte, a dalszövegeket maga a rendező, Pintér Tibor írta.


Mátyás király történetét mutatják be a Lovagi Tornák Terén

A Mátyás, az igazságos rockoperában a stílusnak megfelelően fülbemászó dallamok és megható jelenetek váltják egymást, miközben vágtáznak a paripák, folyik a harc földön és lóháton. A kibontakozó történet szálai kicsik és nagyok számára is követhetőek és üzenetet is hordoznak. A kifejezetten családoknak szóló szabadtéri színdarab történelmi vonatkozásában és sokszínűségében is felejthetetlen élmény és kitűnő szórakozás felnőtteknek, gyerekeknek és persze mindenkinek, aki a lovakat szereti.

Látványos előadásnak ígérkezik a szabadtéri színdarab

Főbb szerepekben: Pintér Tibor, Papadimitriu Athina/Lőrincz Andrea, Makrai Pál, Mohácsi Márk, Bencze Sándor, Ambrus Izabella/Bányavölgyi Donáta, Virsinszki Zoltán, Dancs János. Fellép továbbá a Nemzeti Lovas Színház tánckara, lovasai és akadémistái, valamint a Szigetszentmiklósi Sziget Színház musicalstúdiósai és táncművészei. Az előadás 19 órakor kezdődik Diósgyőrben, a vár szomszédságában lévő Lovagi Tornák Terén.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.