EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,37 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Egyéb Miskolc

Mátyás király a Lovagi Tornák Terén 

A Nemzeti Lovas Színház augusztus 11-i előadása (esőnapja: augusztus 13.) ez alkalommal a magyar történelem egyik legendás nagy alakjának történetét dolgozza fel.

Mátyás királyt Magyarország legnépszerűbb királyaként emlegetik, akinek talán történelmünk során először sikerült úgy felvirágoztatnia hazánkat, hogy azt európai mércével mérve is elismerték.
Ebben a nagyszabású új magyar családi rockoperában Kinizsi Pál és Mátyás király barátságán keresztül, a fiatalok számára is közérthetően, a róla szóló legendás mesék elemeiből táplálkozva, rendkívül látványos módon mutatják be a történelmi eseményeket. A darab zenéjét Szűts István szerezte, a dalszövegeket maga a rendező, Pintér Tibor írta.


Mátyás király történetét mutatják be a Lovagi Tornák Terén

A Mátyás, az igazságos rockoperában a stílusnak megfelelően fülbemászó dallamok és megható jelenetek váltják egymást, miközben vágtáznak a paripák, folyik a harc földön és lóháton. A kibontakozó történet szálai kicsik és nagyok számára is követhetőek és üzenetet is hordoznak. A kifejezetten családoknak szóló szabadtéri színdarab történelmi vonatkozásában és sokszínűségében is felejthetetlen élmény és kitűnő szórakozás felnőtteknek, gyerekeknek és persze mindenkinek, aki a lovakat szereti.

Látványos előadásnak ígérkezik a szabadtéri színdarab

Főbb szerepekben: Pintér Tibor, Papadimitriu Athina/Lőrincz Andrea, Makrai Pál, Mohácsi Márk, Bencze Sándor, Ambrus Izabella/Bányavölgyi Donáta, Virsinszki Zoltán, Dancs János. Fellép továbbá a Nemzeti Lovas Színház tánckara, lovasai és akadémistái, valamint a Szigetszentmiklósi Sziget Színház musicalstúdiósai és táncművészei. Az előadás 19 órakor kezdődik Diósgyőrben, a vár szomszédságában lévő Lovagi Tornák Terén.

Kapcsolódó Cikkek