EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Miskolc

Még korszerűbbé válik a hulladékgazdálkodás

A Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2,44 milliárd forintból továbbfejleszti szolgáltatását, környezetbarát és területi szinten egységes hulladékgyűjtési és -kezelési rendszert valósít meg Miskolcon és környékén.

A fejlesztéshez a társulás 2,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében. Miskolc az elmúlt években korszerű  és jól szervezett hulladékgazdálkodási rendszert alakított ki, amelyben számos szolgáltatás – így a szelektív gyűjtés, a lomtalanítás vagy a zöld hulladék elszállítása – ingyenes a lakosságnak.


Smart kukásautókkal fejlődik tovább a térség szemétszállítása -fotó: Lokál

A mostani fejlesztéssel ez a szolgáltatási rendszer kiterjed Miskolc tágabb környezetére, a beruházással 62 településen válik elérhetővé a korszerű hulladékgazdálkodás.

Kiss János alpolgármester a modern kukásautó fedélzetén – fotó: Lokál

A projekt keretében bővül a meglévő gyűjtési és szállítási eszközpark, egyebek közt új hulladékgyűjtő járműveket szereznek be, a lakosság, valamint az intézmények és gazdálkodási szervezetek új gyűjtőedényeket kapnak, amelyekkel egyszerűbbé válik a szelektív gyűjtés.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.