EUR: 323,60 Ft
CHF: 286,05 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb XVII.kerület XVIII.kerület XXIII.kerület

Még másfél év az átadásig

Március óta tart az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres szakaszának és a kapcsolódó létesítményeknek az építése. A tervek szerint a 26 milliárd forintos beruházás 2019 negyedik negyedévében készül el.

Júliusban már az aszfaltburkolatot leterítésénél tartanak a munkálatok
MTI Fotó: Mészáros János

A beruházásnak köszönhetően biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés Cegléd és Abony között, a tervezési sebesség óránként 110 kilométer. A 4-es számú főút érintett szakaszán lévő települések könnyebben lesznek elérhetők, és mentesülnek a teher alól a főút melletti települések is − tájékoztatott az MTI. A 17,6 kilométer hosszú szakasz építése során a meglévő kétszer kétsávos nyomvonalat 6,1 kilométeren átépítik, a meglévő kétszer egysávos szakaszt pedig 11,5 kilométeren kétszer kétsávossá bővítik. Két külön szintű csomópont és négy új aluljáró épül, valamint felújítanak három aluljárót és egy felüljárót.


Másfél év múlva végezhetnek a projekttel
MTI Fotó: Mészáros János

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.