EUR: 324,00 Ft
CHF: 285,63 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

Megint hazudott a Jobbik

Párton belül sincs egyetértés abban, hogy mennyit és miből költött kampányra a Jobbik. A Sneider Tamás pártelnök által aláírt júniusi kampánybeszámolóban húszmilliót, míg a korábbi elnök, Vona Gábor szerint százmilliót költöttek ilyen célokra.

Körülbelül nyolcvanmillió forintnyi adománnyal nem tud elszámolni a Jobbik a júniusban közzétett kampánybeszámoló alapján – írja a Magyar Idők. A Magyar Közlönyben megjelent, Sneider Tamás pártelnök aláírásával hitelesített beszámolóban körülbelül húszmillió forintnyi, adományokból származó pénzt számoltak el kampánycélokra. A Jobbik – januárban kiadott közleményei alapján – összesen százmillió forintot kapott az adományozóktól.


A Jobbik tavaly decemberben azért kért pénzt a szavazóitól, mert az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tiltott pártfinanszírozás miatt 660 milliós büntetést szabott ki rá. Az ÁSZ akkor a Simicska Lajos cégétől jóval a piaci ár alatt bérelt plakáthelyek miatt marasztalta el a pártot.

Az egymásnak ellentmondó adatok és nyilatkozatok miatt tehát nem lehet tudni, hová tette a Jobbik a támogatói pénzét. Ennek kiderítésére újabb vizsgálatot indított az ÁSZ, ami vélhetőleg 2019-ben záródik le. Mindeközben a párt csődközeli helyzetbe került, hiszen mindaddig, amíg nem fizetik ki az ÁSZ által kiszabott büntetés felét, vagyis körülbelül 331 millió forintot, nem kaphatnak állami támogatást. Ezzel szemben a párt hatvanmillióval tartozik csak a Magyar Postának, és a hírek szerint összesen 64o ezer forint van a pártkasszában.


A fentiek után nem csoda, hogy Mirkóczki Ádám szóvivőnek csak kínos magyarázkodásra futotta a témában.

– Szabó Gábor pártigazgató és kampányfőnök dönthetett arról, hogy mire költi a támogatók által összeadott százmillió forintot – tért ki az egyenes válasz elől Mirkóczki az ATV-ben. – Sokan kifejezetten kérték, nehogy a Fidesz által működtetett Állami Számvevőszéknek adjuk, hanem a Fidesz ellen használjuk fel.

Az Origo szerint egyébként párton belül egyre elégedetlenebbek Sneider Tamás elnökkel és a vezetőséggel.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.