EUR: 333,32 Ft
CHF: 304,48 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Veszprém

Megint kicsit könnyebb lett az élet a gyerekgyógyászaton

Kicsi, de annál értékesebb operációs eszközt adományozott a Bébi Mentő Alapítvány a kórház gyereksebészeti osztályának: az endoszkópos műszerparkot kiegészítő optika segítségével fájdalommentesebbek lehetnek a hasi műtétek.

A nagy értékű, több mint egymillió forintos műszert szerdán vehette át Mohay József sebész főorvos és Czinkotay Frigyes orvosigazgató az alapítványt képviselő Szabó Éva kuratóriumi elnöktől.


Az optika használatával lényegesen fájdalommentesebbé válik mind a műtét, mind a gyógyulás (fotó: Kovács Bálint)

A főorvos emlékeztetett: a Bébi Mentő a koraszülöttek mentése mellett a lakossági és cégek adója egyszázalékos és egyéb felajánlásoknak köszönhetően komoly segítséget nyújt a kórházi gyermekellátás fejlesztéséhez, illetve annak szinten tartásához – nemrég például a gyermekgyógyászatnak adományoztak egyszer használatos, a komfortérzetet növelő eszközöket. A támogatás mindig jól jön, hiszen használat közben minden műszer kopik, ráadásul a folyamatosan korszerűsödő technológiával is tartani kell a tempót, hogy minél jobb legyen az ellátás, az adományok pedig éppen abban segítenek, hogy ne kelljen ezekre a cserékre túl sok időt várni.

Az eszköz várhatóan több száz operáció elvégzését teszi majd egyszerűbbé. (fotó: Kovács Bálint)

Ezt szolgálja a most átadott, a már meglévő endoszkopós műszerparkot kiegészítő endoszkópos optika is, amely lehetővé teszi, hogy az orvosok a hasüreg megnyitása nélkül is elvégezzenek olyan műtéteket, mint például a vakbél eltávolítása. A viszonylag pici, de annál hasznosabb műszer révén operáció közben az egész hasüreg láthatóvá válik. Ez egyrészt nagyban megkönnyíti az orvosok helyzetét is, másrészt lényegesen fájdalommentesebb mind a műtét, mind a gyógyulás – magyarázta Mohay József.


A kimondottan gyerekek számára készült optika várhatóan több száz operáció elvégzését teszi egyszerűbbé.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.