EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Belföld

Megint megtámadták Magyarországot

Megindult a kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen a „Stop Soros” törvénycsomag miatt, illetve bírósági szakaszba lépett a menekültügyi szabályozás miatt korábban megindított jogsértési eljárás – jelentette be csütörtökön az Európai Bizottság.

Margarítisz Szkínász bizottsági szóvivő arról számolt be, hogy úgynevezett hivatalos felszólító levelet küldtek a magyar kormánynak, és ezzel megindul az eljárás a júniusban elfogadott törvénycsomag és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás ügyében, amelyet több szempontból is aggályosnak találtak a testület szakértői.
A brüsszeli testület ezzel párhuzamosan az Európai Bírósághoz fordult a magyar menekültügyi szabályozás ügyében, a harmadik szakaszba léptetve ezzel a 2015 végén kezdeményezett eljárást.


Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője már szerdán, a hír napvilágra kerülésekor arról beszélt, hogy Brüsszel ismét Sorost védi. Kijelentette: „Nem leszünk bevándorlóország és nem tudjuk elfogadni, ha valaki nyíltan a magyar és az uniós törvények kijátszására buzdítja a migránsokat.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek