EUR: 333,69 Ft
CHF: 303,46 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Extra

Fanni-gyilkosság: Újra bevetik a hazugságvizsgálatot

Újabb hazugságvizsgálatnak vetik alá B. Lászlót, akit Novozánszki Fanni meggyilkolásával gyanúsítanak. A férfi egyszer már megbukott a poligráfos vizsgálaton.

Letartóztatását követően egyszer már megbukott a hazugságvizsgálaton B. László. Akkor két kérdésnél is észlelte a szakértő, hogy a mérési eredmények szerint a férfi feltehetően nem mond igazat. Azóta közel száz tanút hallgattak meg, az ügybe négy különböző igazságügyi szakértőt vontak be, és több száz órányi térfigyelőkamera-felvételt elemeztek. Mindezek fényében újabb kérdéseket tesznek fel B. Lászlónak.
– Nemrégiben a gyanúsítottat igazságügyi elmeorvos vizsgálta, az általa feltett kérdések egy része is a bűncselekményre vonatkozott, de ez idáig a feltételezett elkövető csak annyit ismert be, hogy egy személy megbízásából, akivel személyesen nem ő, hanem az áldozat barátnője tartotta a kapcsolatot, megkérte, hogy szállítsa el egy előre egyeztetett helyre az áldozatot, aki akkor még életben volt. Magát a gyilkosságot azonban a mai napig tagadja – mondta el forrásunk.
B. László nem tudott elszámolni az áldozat eltűnése és őrizetbevétele közötti időszakkal. Az általa említett helyszínek videófelvételeinek elemzése után a nyomozók arra jutottak, hogy a férfi nem mindenhol volt, ahol állítása szerint járt. A nyomozók továbbra sem zárják ki annak a lehetőségét, hogy valaki segített a férfinak eltüntetni a holttestet és a nyomokat. Az azonban bizonyos, hogy nem a mobiltelefonján tartotta vele a kapcsolatot. Az is kiderült, hogy őrizetbevétele előtt B. László közel egyórás telefonbeszélgetéseket folytatott ügyvédjével, ezért a rendőrség a férfi rokona, egyben volt védője, dr. Brodmann Péter híváslistáját is elemezte. Felmerült a gyanú ugyanis, hogy a volt védő tartotta a kapcsolatot egy az ügyben érintett harmadik személlyel.
– A nyomozók eddig is mindent megtettek az ügyben, ha indokoltnak tartják az újabb poligráfos vizsgálatot, az bizonyára indokolt – reagált a hírre lapunknak dr. Lichy József, az áldozat családjának jogi képviselője.
Fanni tavaly november 20-án tűnt el, néhány nap múlva vették őrizetbe B. Lászlót, akit a lány megölésével gyanúsítanak. A volt valóságshow-szereplő holteste azóta sem került elő.

Kapcsolódó Cikkek