EUR: 323,79 Ft
CHF: 284,91 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Extra

Fanni-gyilkosság: Újra bevetik a hazugságvizsgálatot

Újabb hazugságvizsgálatnak vetik alá B. Lászlót, akit Novozánszki Fanni meggyilkolásával gyanúsítanak. A férfi egyszer már megbukott a poligráfos vizsgálaton.

Letartóztatását követően egyszer már megbukott a hazugságvizsgálaton B. László. Akkor két kérdésnél is észlelte a szakértő, hogy a mérési eredmények szerint a férfi feltehetően nem mond igazat. Azóta közel száz tanút hallgattak meg, az ügybe négy különböző igazságügyi szakértőt vontak be, és több száz órányi térfigyelőkamera-felvételt elemeztek. Mindezek fényében újabb kérdéseket tesznek fel B. Lászlónak.
– Nemrégiben a gyanúsítottat igazságügyi elmeorvos vizsgálta, az általa feltett kérdések egy része is a bűncselekményre vonatkozott, de ez idáig a feltételezett elkövető csak annyit ismert be, hogy egy személy megbízásából, akivel személyesen nem ő, hanem az áldozat barátnője tartotta a kapcsolatot, megkérte, hogy szállítsa el egy előre egyeztetett helyre az áldozatot, aki akkor még életben volt. Magát a gyilkosságot azonban a mai napig tagadja – mondta el forrásunk.
B. László nem tudott elszámolni az áldozat eltűnése és őrizetbevétele közötti időszakkal. Az általa említett helyszínek videófelvételeinek elemzése után a nyomozók arra jutottak, hogy a férfi nem mindenhol volt, ahol állítása szerint járt. A nyomozók továbbra sem zárják ki annak a lehetőségét, hogy valaki segített a férfinak eltüntetni a holttestet és a nyomokat. Az azonban bizonyos, hogy nem a mobiltelefonján tartotta vele a kapcsolatot. Az is kiderült, hogy őrizetbevétele előtt B. László közel egyórás telefonbeszélgetéseket folytatott ügyvédjével, ezért a rendőrség a férfi rokona, egyben volt védője, dr. Brodmann Péter híváslistáját is elemezte. Felmerült a gyanú ugyanis, hogy a volt védő tartotta a kapcsolatot egy az ügyben érintett harmadik személlyel.
– A nyomozók eddig is mindent megtettek az ügyben, ha indokoltnak tartják az újabb poligráfos vizsgálatot, az bizonyára indokolt – reagált a hírre lapunknak dr. Lichy József, az áldozat családjának jogi képviselője.
Fanni tavaly november 20-án tűnt el, néhány nap múlva vették őrizetbe B. Lászlót, akit a lány megölésével gyanúsítanak. A volt valóságshow-szereplő holteste azóta sem került elő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fiával jár bulizni Győrfi Pál

    Fiával jár bulizni Győrfi Pál

    Győrfi Pál fiatalos apukaként 21 éves fiával, Danival jár el olykor szórakozni. Az Országos Mentőszolgálat Szóvívője engedékeny apukának tartja magát, amiből adódnak problémái kisebb gyerekeivel.