EUR: 323,60 Ft
CHF: 285,83 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Sport

Megismétli magát a történelem?

Ha a történelem valóban ismétli önmagát, akkor a világbajnokságot le sem kellett volna játszani, ugyanis már a Bajnokok Ligája döntőjében eldőlt, hogy Anglia nyeri a tornát.

Rengeteg a hasonlóság az 1966-os esztendőhöz képest, amikor Anglia eddigi egyetlen vb-aranyérmét szerezte, és a szigetországiak már csak egy meccsre vannak az idei döntőtől, igaz, még le kell győzni a horvátokat, hogy ott legyenek a fináléban. Nézzük, hogyan alakultak a dolgok 1966-ban és 2018-ban.


Más is az angol siker mellett szól, ha már a babonáknál tartunk. Pep Guardiola jelenleg épp a Manchester City menedzsere, így ez predesztinálja Angliát a végső győzelemre. Hogy miért? Mert 2010-ben a Barcelonát edzette, és Spanyolország lett a világbajnok, 2014-ben pedig a Bayern Münchennél dolgozott, és a németek győztek.

Véletlen lenne?

 • A Real Madrid nyerte a BEK-et/Bajnokok Ligáját
 • A Manchester City bajnokságot nyert
 • A Chelsea ötödik helyen végzett
 • A Burnley európai kupába kvalifikálta magát

. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Kapcsolódó Cikkek

 • Beckham miami csapata kispadjára ültené Zidane-t

  Beckham miami csapata kispadjára ültené Zidane-t

  Újra egy csapatban lesz David Beckham és korábbi madridi klubtársa, Zinedine Zidane? A már visszavonult angol futballcsillag szeretné Zizou-t floridai futballcsapata, az idén alakult Inter Miami kispadjára ültetni.

 • Rekordlétszámmal rajtol a sporttörténelmi darts Eb Budapesten

  Rekordlétszámmal rajtol a sporttörténelmi darts Eb Budapesten

  Rekordlétszám, 38 ország 288 versenyzője vesz részt a szeptember 26. és 28. között Budapesten sorra kerülő steel darts Európa-bajnokságon. A sporttörténelmi kontinensviadalon – hiszen Magyarország először rendez felnőtt darts világversenyt – a hazai szakvezetés a válogatottaktól a mezőny első felébe jutást várja, és bizakodik az éremszerzésben is.

 • Tiger Woods öt év után nyert újra

  Tiger Woods öt év után nyert újra

  Tökéletesre sikerült Tiger Woods visszatérő szezonjának zárása: a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA Tour) 2017/18-as utolsó versenyén, az Atlantában rendezett Tour Championshipen győzni tudott, ezzel öt év után először bizonyult a legjobbnak egy tornán.