EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,67 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Belföld

Megkezdi az önvezető autóbuszok tömeggyártását a kínai Baidu

Megkezdi az önvezető autóbuszok tömeggyártását a kínai Baidu technológiai konszern, miután szerdán legördült a szerelőszalagról a jármű századik példánya.

Az Apolong nevet viselő önvezető autóbuszt a Baidu és a King Long haszongépjármű gyártó vállalat közösen fejlesztette ki. Az autóbuszban nincs sem vezetőülés, sem kormány, sem fékpedál. A jármű ehelyett a környezetét észlelő, a gyalogosok és más járművek mozgását megbecsülő elektronikai rendszerrel rendelkezik, valamint pontos térképek és helymeghatározó rendszerek segítségével önállóan is navigál.


Az önvezető autóbuszt kezdetben teljesen vagy részlegesen zárt útvonalakon fogják forgalomba helyezni, például nemzeti parkokban, ipari parkokban és repülőtereken, ahol legfeljebb óránként 40 kilométeres sebességgel közlekednek majd. Emellett bemutató céllal forgalomba helyeznek majd néhány példányt nagyvárosokban is, például Pekingben, Kantonban és Sencsenben.

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.