EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Szombathely

Megnyílt a Boldogasszony-kiállítás

Szűz Mária kortárs ábrázolásaiból nyílt kiállítás a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban. A tárlat több mint félszáz alkotó munkáit vonultatja fel: szobrokat, kerámiákat, textilműveket, festményeket, grafikákat és fotókat egyaránt láthat a közönség.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Székely János megyéspüspök és Puskás Tivadar polgármester a megnyitón Fotó:CSG

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet kezdeményezésére és a Kárpát-haza Galéria gondozásában szervezett vándorkiállítást 2015-ben mutatták be először a budapesti Várkert Bazárban. A tárlatot a jubileumi Mária-év, a csíksomlyói Szűz Mária-kegyszobor felállításának ötszázadik évfordulója alkalmából hozták létre.


Ötvenöt művész munkája kapott helyet a tárlaton Fotó:CSG

A Kárpát-medence és a diaszpóra ötvenöt kiemelkedő művésze különféle oldalról világítja meg a Boldogasszony, azaz Szűz Mária és a magyarság kitüntetett tiszteletnek örvendő kapcsolatát. A vándorkiállítás-sorozat célja a nemzet megmaradásának zálogát jelentő keresztény hit és nemzeti értékrend, a Boldogasszony-kép újrafogalmazása és beágyazása a közösségek mindennapi életébe.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.