EUR: 323,46 Ft
CHF: 286,47 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Szombathely

Megnyílt a Boldogasszony-kiállítás

Szűz Mária kortárs ábrázolásaiból nyílt kiállítás a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban. A tárlat több mint félszáz alkotó munkáit vonultatja fel: szobrokat, kerámiákat, textilműveket, festményeket, grafikákat és fotókat egyaránt láthat a közönség.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Székely János megyéspüspök és Puskás Tivadar polgármester a megnyitón Fotó:CSG

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet kezdeményezésére és a Kárpát-haza Galéria gondozásában szervezett vándorkiállítást 2015-ben mutatták be először a budapesti Várkert Bazárban. A tárlatot a jubileumi Mária-év, a csíksomlyói Szűz Mária-kegyszobor felállításának ötszázadik évfordulója alkalmából hozták létre.


Ötvenöt művész munkája kapott helyet a tárlaton Fotó:CSG

A Kárpát-medence és a diaszpóra ötvenöt kiemelkedő művésze különféle oldalról világítja meg a Boldogasszony, azaz Szűz Mária és a magyarság kitüntetett tiszteletnek örvendő kapcsolatát. A vándorkiállítás-sorozat célja a nemzet megmaradásának zálogát jelentő keresztény hit és nemzeti értékrend, a Boldogasszony-kép újrafogalmazása és beágyazása a közösségek mindennapi életébe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.