2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

Megölte a szállásadóját mert az 3000 forintot kért tőle

Tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék kedden, nem jogerősen egy férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta mozgáskorlátozott szállásadóját 2015-ben Baktalórántházán, hogy az belehalt sérüléseibe – közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Sterné Deák Andrea közleményében azt írta, a vádlottat bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a bíróság.


A tényállás szerint a vádlott 2015. október 5-én a rokonaihoz indult, de lekéste a buszt, így csak Baktalórántházáig jutott. Egy sörözőben megismerkedett egy helyi férfival, aki felajánlotta neki, hogy az egyik ismerősénél megszállhatna egy éjszakára. Közösen elmentek az ismerőséhez, egy egyedül élő, mozgáskorlátozott férfihez, aki beleegyezett abba, hogy a vádlott nála töltse az éjszakát.

A vádlott és a sértett éjjel együtt italozott, majd összevesztek azon, hogy a tulajdonos háromezer forintot kért az éjszakai szállásért.

A vita közben a vádlott egy üres borosüveggel többször fejbe vágta a szállásadóját, majd kézzel ütötte a fejét és az arcát. Az ütésektől a sértett eszméletlen állapotba került és rövid időn belül meghalt.

Az ítéletet a vádlott és az ügyész tudomásul vette, a védő elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Az új büntetőeljárási törvény hatálybalépése óta a Nyíregyházi Törvényszéken – első fokon – ez volt az első ítélet – jegyezte meg a szóvivő. A bíróság az ügyben több napon tartott tárgyalást ülnökök részvételével, de az ítéletet az eljáró bíró az új büntetőeljárási törvény hatálybalépése nyomán már ülnökök részvétele nélkül hirdette ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meteorológiai radarokat zavarhatnak vezeték nélküli eszközök

    Meteorológiai radarokat zavarhatnak vezeték nélküli eszközök

    Zavarhatják a különböző vezeték nélküli ipari, nagy teljesítményű wifieszközök vagy biztonsági kamerák képét vezeték nélkül továbbító berendezések a meteorológiai radarok működését, amelyek emiatt nem képesek helyesen jelezni egy vihart a légi irányítóknak, a külföldi meteorológiai szolgálatoknak vagy a tömegmédiumoknak – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

  • Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.