EUR: 323,76 Ft
CHF: 287,61 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Miskolc

Megszépül a Csodamalom Bábszínház és a MŰHA

A bábszínházban új vetítőtermeket alakítanak ki, de megújul a Művészetek Háza Uránia és Béke terme is. A beruházásra több mint 200 millió forintot költenek.

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2004 óta önálló vonzerőt képviselő, külföldi látogatók érdeklődésére is számot tartó rendezvény, melyet minden évben a Művészetek Házában és jó ideje a Csodamalom Bábszínházban rendeznek meg. A fesztivál alatt mindkét helyszínen filmvetítések folynak, jellemzően a kora délelőtti óráktól késő estig. A több mint egyhetes rendezvényen általában 120–140 filmet mutatnak be mintegy 40 országból és a vetítéseknek 20–25 ezer nézője van.


Már elkezdődtek a munkálatok a Csodamalom Bábszínházban – fotó: miskolc.hu

A projekt részeként a Csodamalom Bábszínházban két új vetítőtermet alakítanak ki. A beruházás részeként felújítják a színháztermet is: új vetítővászon és új székek várják majd a filmkedvelőket. Megújulnak továbbá a közösségi fogadóterek, vizesblokkok és megvalósul az épület akadálymentesítése is.

A színházteremben a székeket is kicserélik – fotó: miskolc.hu

A Művészetek Házában az Uránia és a Béke termet érinti a fejlesztés. A projekt részeként kicserélik a nézőtéri székeket és beszereznek a rendezvényhez szükséges technikai eszközöket. A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan már az idei filmfesztiválra látogatók száma és elégedettsége is nőni fog. A kivitelezési munkák teljeskörűen 2019 őszére befejeződnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.