2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Miskolc

Megszépül a Csodamalom Bábszínház és a MŰHA

A bábszínházban új vetítőtermeket alakítanak ki, de megújul a Művészetek Háza Uránia és Béke terme is. A beruházásra több mint 200 millió forintot költenek.

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2004 óta önálló vonzerőt képviselő, külföldi látogatók érdeklődésére is számot tartó rendezvény, melyet minden évben a Művészetek Házában és jó ideje a Csodamalom Bábszínházban rendeznek meg. A fesztivál alatt mindkét helyszínen filmvetítések folynak, jellemzően a kora délelőtti óráktól késő estig. A több mint egyhetes rendezvényen általában 120–140 filmet mutatnak be mintegy 40 országból és a vetítéseknek 20–25 ezer nézője van.


Már elkezdődtek a munkálatok a Csodamalom Bábszínházban – fotó: miskolc.hu

A projekt részeként a Csodamalom Bábszínházban két új vetítőtermet alakítanak ki. A beruházás részeként felújítják a színháztermet is: új vetítővászon és új székek várják majd a filmkedvelőket. Megújulnak továbbá a közösségi fogadóterek, vizesblokkok és megvalósul az épület akadálymentesítése is.

A színházteremben a székeket is kicserélik – fotó: miskolc.hu

A Művészetek Házában az Uránia és a Béke termet érinti a fejlesztés. A projekt részeként kicserélik a nézőtéri székeket és beszereznek a rendezvényhez szükséges technikai eszközöket. A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan már az idei filmfesztiválra látogatók száma és elégedettsége is nőni fog. A kivitelezési munkák teljeskörűen 2019 őszére befejeződnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.