EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,87 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb

Megtanultunk újraéleszteni

Eltéveszteni sem lehet, hogy kell felrakni az érzékelőket

A félautomata újraélesztő készüléket könnyű használni

1. fázis – Meg kell nézni, van-e valamilyen elérhető idegen test a légútban

2. fázis – Ellenőrizni kell a beteg légzését

3. fázis – Pontosan ki kell mérni, hol kell a mellkast nyomni

4. fázis – Ezt követi a 30 mellkaslenyomás

6. fázis – A mellkas lenyomása után jön a két lélegeztetés

Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertük a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 

Bee Geesre könnyebb

Kezdjük el dúdolni a Stayin’ Alive című Bee Gees-dalt, ennek ugyanis tökéletes a ritmusa az újraélesztéshez, ami 30 mellkaslenyomásból (percenként legalább 105) és 2 befújásból (orrba vagy szájba) áll.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.