EUR: 323,60 Ft
CHF: 285,83 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

Megtört a bíróságon a gyilkos ceglédi anya

Beismerem a bűnösségemet, lemondok a tárgyalásról és bocsánatot kérek – mondta tegnap a bíróságon sírva B. Mónika, aki 2016 októberében halálra verte kisfiát, a másfél éves Danikát. A ceglédi nő akkor előzetes letartóztatásba került, később szabadlábra helyezték. Tettéért most 12 évre ítélték.

– Már nem reménykedem abban, hogy valaha újra nevelhetem a gyerekeimet, és esélyt sem látok arra, hogy normális életet élhessek. Dolgozom, gondozom az édesanyámat, és minden éjjel arra ébredek, hogy Danikával álmodom – mondta a Lokálnak könnyeivel küszködve B. Mónika tegnap a bíróság folyosóján.A 33 éves nőt különös kegyetlenséggel, kiskorú sérelmére elkövetett gyilkosság bűntettében, valamint folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértésben találta bűnösnek a Budapest Környéki Törvényszék. A periratból kiderült, hogy Danika testén számos, korábbról származó zúzódást és hámsérülést is találtak. A kisfiú halálát az okozta, hogy édesanyja dühében többször a földhöz csapta, fejét pedig a padlóba ütötte.


Az eset 2016 októberében történt, Mónika ekkor is terhes volt, Tamáskát tavaly éppen Valentin-napon hozta világra a börtönkórházban. A kisfiút két héttel később az apjánál helyezték el, azóta is ő neveli. A gyilkos anya tegnapig nem is látta a kicsit, akit most a tanúnak beidézett édesapja hozott el a bíróságra. B. Mónikát néhány hónapja kiengedték az előzetesből, azóta lábán nyomkövetőt kell viselnie.

A tárgyaláson a védelem feltárta, hogy az asszony hétéves korától kezdve élelmet és pénzt koldult, hogy négy testvérét és súlyosan depressziós édesanyját ellássa. Emellett dolgozni kezdett, saját családot is alapított, és mint mondta, tizenöt éve nem aludta ki magát. A védőnő szerint gondos anyaként viselkedett. A nő a nyomozás ideje alatt pszichiátriai kezelés alatt állt, depressziót, alacsony értelmi képességet és önös érzelmi beállítottságot állapítottak meg nála.


A korábban ridegnek, érzéketlennek tűnő asszony a vád beszéde alatt megtört, sírva kérte a bíróság bocsánatát, majd lemondott a tárgyalás jogáról és beismerte bűnösségét. A bíróság tizenkét év, börtönben letöltendő szabadságvesztést szabott ki rá, az ítélet nem jogerős.

Az ügyész indítványozta B. Mónika előzetes letartóztatását, de azt a bíró elutasította, így a gyilkos anyának a jogerős ítéletig nem kell rácsok mögé vonulnia.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

  • Gellért 100 – a hazai vendéglátás legendája

    Gellért 100 – a hazai vendéglátás legendája

    Hogy miben közös Habsburg Otto, Richard Nixon, Yehudi Menuhin, Andrew Lloyd Webber, Zsigmond Vilmos, vagy Maximillian Shell? Mindegyikük nevét egy-egy lakosztály viseli a Danubius Hotel Gellértben, ahol többször is megszálltak. Budapest egyik legszebb szállodaépülete idén szeptemberben ünnepli centenáriumát.