2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Pécs

Megújul a Dóm tér

Megkezdődött a pécsi bazilika előtti Dóm tér felújítása. A korábbi burkolatot több mint 4000 négyzetméteren cserélik le, de mielőtt az új teret kialakítanák, régészek is dolgoznak majd a területen. A korábbi burkolatot azért kell lecserélni, mert sok helyen mozgott már, és babakocsival és kerekesszékkel nagyon nehezen lehetett rajta közlekedni. Az „új” Dóm téren több lesz a pad, valamint ivókutat is elhelyeznek rajta. A tér két oldalán lévő homokkő obeliszkeket ugyancsak restaurálják, és a kandeláberek szintén megújulnak. A munkálatokkal várhatóan év végéig végeznek. 

A püspökség hasznosítja a tér jelenlegi, közel 100 éves köveit is: a tervek szerint a püspökszentlászlói kastélyparkba és a gyárvárosi templom udvarára is kerülnek majd

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.