2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Pécs

Megújul a Dóm tér

Megkezdődött a pécsi bazilika előtti Dóm tér felújítása. A korábbi burkolatot több mint 4000 négyzetméteren cserélik le, de mielőtt az új teret kialakítanák, régészek is dolgoznak majd a területen. A korábbi burkolatot azért kell lecserélni, mert sok helyen mozgott már, és babakocsival és kerekesszékkel nagyon nehezen lehetett rajta közlekedni. Az „új” Dóm téren több lesz a pad, valamint ivókutat is elhelyeznek rajta. A tér két oldalán lévő homokkő obeliszkeket ugyancsak restaurálják, és a kandeláberek szintén megújulnak. A munkálatokkal várhatóan év végéig végeznek. 

A püspökség hasznosítja a tér jelenlegi, közel 100 éves köveit is: a tervek szerint a püspökszentlászlói kastélyparkba és a gyárvárosi templom udvarára is kerülnek majd

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.