EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Pécs

Megújul a Dóm tér

Megkezdődött a pécsi bazilika előtti Dóm tér felújítása. A korábbi burkolatot több mint 4000 négyzetméteren cserélik le, de mielőtt az új teret kialakítanák, régészek is dolgoznak majd a területen. A korábbi burkolatot azért kell lecserélni, mert sok helyen mozgott már, és babakocsival és kerekesszékkel nagyon nehezen lehetett rajta közlekedni. Az „új” Dóm téren több lesz a pad, valamint ivókutat is elhelyeznek rajta. A tér két oldalán lévő homokkő obeliszkeket ugyancsak restaurálják, és a kandeláberek szintén megújulnak. A munkálatokkal várhatóan év végéig végeznek. 

A püspökség hasznosítja a tér jelenlegi, közel 100 éves köveit is: a tervek szerint a püspökszentlászlói kastélyparkba és a gyárvárosi templom udvarára is kerülnek majd

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.