EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Tatabánya

Megújul a Mikes és a Fellner iskola

Két tatabányai középiskolában is fontos fejlesztések zajlanak a nyári hónapokban.

Városunk egyik legnagyobb múltú iskolájának épülete új külsőt kap, emellett pedig energiahatékonyabbá is válik. A napjainkban Mikes Kelemen nevét viselő intézményben zajló beruházást a Tatabányai Szakképzési Centrum több mint 106 millió forintból valósítja meg: homlokzati, lábazati, zárófödém- és lapostető-hőszigetelést, továbbá csapadékvíz elleni szigetelést kap az iskola.


A napjainkban Mikes Kelemen nevét viselő intézményben zajló beruházást a Tatabányai Szakképzési Centrum több mint 106 millió forintból valósítja meg

A végösszeget és a munka méretét tekintve is azt mondhatjuk, igen nagy volumenű a projekt – emelte ki Vargáné Vojnár Katalin, a TSZC Mikes Kelemen Felnőtt és Ifjúsági Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája igazgatója. „Eleinte, a tervezés időszakában szinte nem is akartuk elhinni, hogy mindez valóban megvalósítható lehet. Aztán később, amikor elkezdődtek a beruházások, akkor láttuk, hogy szépen haladunk: megújult a tető és az egyik épület bejárata is. Ezek mind annak a nagy csomagnak a részei, amit mi Mikes-álomnak neveztünk el, és ami mind az itt tanuló diákok, mind az itt dolgozó pedagógusok számára hatalmas örömet és büszkeséget jelent.”

Bencsik János országgyűlési képviselő hozzátette: eddig zömmel a kisgyermekekkel foglalkozó intézményekben történtek energetikai fejlesztések, ezúttal azonban középiskolák újulhatnak meg. A Fellner iskola sem marad ki ugyanis a felújítások sorából: több mint 120 millió forintból 276 elöregedett nyílászárót cserélnek korszerűbbre. Az ebédlőben, tornateremben és az iskola hátsó, udvarra néző tantermeiben már el is végezték az ablakok cseréjét, az elkövetkezendő hetekben pedig az épület összes régi ablakát újak váltják fel. A Sárberekben található szakiskolában egy sikeres pályázatnak hála Digitális Alkotóteret is kialakítanak, ez egy olyan speciális oktatási tér, ahol projektalapú oktatás zajlik majd. Kialakítása során a korábbi tanműhelyek építészeti átalakítására is sor kerül, mintegy 40 millió forintos költséggel, az Alkotóműhely gépparkjára pedig 18 millió forintot fordítanak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.