2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Tatabánya

Megújul a Mikes és a Fellner iskola

Két tatabányai középiskolában is fontos fejlesztések zajlanak a nyári hónapokban.

Városunk egyik legnagyobb múltú iskolájának épülete új külsőt kap, emellett pedig energiahatékonyabbá is válik. A napjainkban Mikes Kelemen nevét viselő intézményben zajló beruházást a Tatabányai Szakképzési Centrum több mint 106 millió forintból valósítja meg: homlokzati, lábazati, zárófödém- és lapostető-hőszigetelést, továbbá csapadékvíz elleni szigetelést kap az iskola.


A napjainkban Mikes Kelemen nevét viselő intézményben zajló beruházást a Tatabányai Szakképzési Centrum több mint 106 millió forintból valósítja meg

A végösszeget és a munka méretét tekintve is azt mondhatjuk, igen nagy volumenű a projekt – emelte ki Vargáné Vojnár Katalin, a TSZC Mikes Kelemen Felnőtt és Ifjúsági Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája igazgatója. „Eleinte, a tervezés időszakában szinte nem is akartuk elhinni, hogy mindez valóban megvalósítható lehet. Aztán később, amikor elkezdődtek a beruházások, akkor láttuk, hogy szépen haladunk: megújult a tető és az egyik épület bejárata is. Ezek mind annak a nagy csomagnak a részei, amit mi Mikes-álomnak neveztünk el, és ami mind az itt tanuló diákok, mind az itt dolgozó pedagógusok számára hatalmas örömet és büszkeséget jelent.”

Bencsik János országgyűlési képviselő hozzátette: eddig zömmel a kisgyermekekkel foglalkozó intézményekben történtek energetikai fejlesztések, ezúttal azonban középiskolák újulhatnak meg. A Fellner iskola sem marad ki ugyanis a felújítások sorából: több mint 120 millió forintból 276 elöregedett nyílászárót cserélnek korszerűbbre. Az ebédlőben, tornateremben és az iskola hátsó, udvarra néző tantermeiben már el is végezték az ablakok cseréjét, az elkövetkezendő hetekben pedig az épület összes régi ablakát újak váltják fel. A Sárberekben található szakiskolában egy sikeres pályázatnak hála Digitális Alkotóteret is kialakítanak, ez egy olyan speciális oktatási tér, ahol projektalapú oktatás zajlik majd. Kialakítása során a korábbi tanműhelyek építészeti átalakítására is sor kerül, mintegy 40 millió forintos költséggel, az Alkotóműhely gépparkjára pedig 18 millió forintot fordítanak.


Kapcsolódó Cikkek