EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Zalaegerszeg

Megújul a Vizslapark

Az elmúlt években a közkedvelt zöld szív, a Vizslapark sokat veszített ázsiójából, a játszótér, a padok állapota is kívánnivalót hagyott maga után, jobb híján kutyasétáltatók kedvelt helyévé vált, esténként italozó fiataloké, de mindez hamarosan változni fog. Aki arra jár, már láthatja, javában tartanak a modernizáló munkálatok a 8 hektáros parkban. A belváros központi zöldfelülete összesen 283 millió forintból újul meg, a munkálatok várhatóan 2019 tavaszán fejeződnek be. A rekonstrukció részeként bővítik a meglévő játszótereket, kamerarendszert, utcabútorokat, pavilonokat, kutyafuttatót, rekortánpályát és sétányokat építenek, ezzel is bővítve a lehetőséget, hogy minden korosztálynak újabb teret nyújtson a város az aktív kikapcsolódásra és pihenésre. A megújulást a zöldfelületek meghagyása mellett a TOP program teszi lehetővé, amelyhez az önkormányzat 51 millió forintot saját erőből tett a rendelkezésre álló 232 millió forintos forráshoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.