2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Zalaegerszeg

Megújul a Vizslapark

Az elmúlt években a közkedvelt zöld szív, a Vizslapark sokat veszített ázsiójából, a játszótér, a padok állapota is kívánnivalót hagyott maga után, jobb híján kutyasétáltatók kedvelt helyévé vált, esténként italozó fiataloké, de mindez hamarosan változni fog. Aki arra jár, már láthatja, javában tartanak a modernizáló munkálatok a 8 hektáros parkban. A belváros központi zöldfelülete összesen 283 millió forintból újul meg, a munkálatok várhatóan 2019 tavaszán fejeződnek be. A rekonstrukció részeként bővítik a meglévő játszótereket, kamerarendszert, utcabútorokat, pavilonokat, kutyafuttatót, rekortánpályát és sétányokat építenek, ezzel is bővítve a lehetőséget, hogy minden korosztálynak újabb teret nyújtson a város az aktív kikapcsolódásra és pihenésre. A megújulást a zöldfelületek meghagyása mellett a TOP program teszi lehetővé, amelyhez az önkormányzat 51 millió forintot saját erőből tett a rendelkezésre álló 232 millió forintos forráshoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.