EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szombathely

Megújul az egykori Éva-malom

Schrammel Imre szombathelyi születésű Kossuth-díjas keramikusművész néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a városnak ajándékozza hagyatékát. Az értékes gyűjtemény az egykori Éva-malomban kap majd helyet. Az épületet ugyanis a magyar állam megvásárolta és ingyenesen önkormányzati vagyonkezelésbe adta.

Aláírták a támogatási szerződést Fotó:CSG

Dr. Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly alpolgármester és Magyarné Vadász Irén, a Magyar Államkincstár Vas Megyei Igazgatóságának igazgatója aláírta azt a támogatási szerződést, amely szerint mintegy 280 millió forintnyi uniós forrásból megújul a volt malomépület. A fejlesztés az épület külső és belső felújításával, kiállítóterek létrehozásával teremti meg a feltételeket az életmű bemutatására. A kiállítási tereken túl, de ahhoz kapcsolódva múzeumpedagógiai foglalkoztatót, műhelyt, raktárt, illetve irodahelyiségeket is kialakítanak.


A beruházásnak köszönhetően új múzeumi negyed jön létre Szombathelyen. Egy másik pályázat révén a képtárban vendéglátóegységet alakítanak ki, a vendégek fogadása és a jegyértékesítés pedig az Iseum épületében lesz. Az egységek között a kerítés megbontásával biztosítják az átjárást.

A Schrammel-múzeum várhatóan egy év múlva nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.