EUR: 332,45 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Szombathely

Megújul az egykori Éva-malom

Schrammel Imre szombathelyi születésű Kossuth-díjas keramikusművész néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a városnak ajándékozza hagyatékát. Az értékes gyűjtemény az egykori Éva-malomban kap majd helyet. Az épületet ugyanis a magyar állam megvásárolta és ingyenesen önkormányzati vagyonkezelésbe adta.

Aláírták a támogatási szerződést Fotó:CSG

Dr. Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly alpolgármester és Magyarné Vadász Irén, a Magyar Államkincstár Vas Megyei Igazgatóságának igazgatója aláírta azt a támogatási szerződést, amely szerint mintegy 280 millió forintnyi uniós forrásból megújul a volt malomépület. A fejlesztés az épület külső és belső felújításával, kiállítóterek létrehozásával teremti meg a feltételeket az életmű bemutatására. A kiállítási tereken túl, de ahhoz kapcsolódva múzeumpedagógiai foglalkoztatót, műhelyt, raktárt, illetve irodahelyiségeket is kialakítanak.


A beruházásnak köszönhetően új múzeumi negyed jön létre Szombathelyen. Egy másik pályázat révén a képtárban vendéglátóegységet alakítanak ki, a vendégek fogadása és a jegyértékesítés pedig az Iseum épületében lesz. Az egységek között a kerítés megbontásával biztosítják az átjárást.

A Schrammel-múzeum várhatóan egy év múlva nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.