2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szombathely

Megújul az egykori Éva-malom

Schrammel Imre szombathelyi születésű Kossuth-díjas keramikusművész néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a városnak ajándékozza hagyatékát. Az értékes gyűjtemény az egykori Éva-malomban kap majd helyet. Az épületet ugyanis a magyar állam megvásárolta és ingyenesen önkormányzati vagyonkezelésbe adta.

Aláírták a támogatási szerződést Fotó:CSG

Dr. Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly alpolgármester és Magyarné Vadász Irén, a Magyar Államkincstár Vas Megyei Igazgatóságának igazgatója aláírta azt a támogatási szerződést, amely szerint mintegy 280 millió forintnyi uniós forrásból megújul a volt malomépület. A fejlesztés az épület külső és belső felújításával, kiállítóterek létrehozásával teremti meg a feltételeket az életmű bemutatására. A kiállítási tereken túl, de ahhoz kapcsolódva múzeumpedagógiai foglalkoztatót, műhelyt, raktárt, illetve irodahelyiségeket is kialakítanak.


A beruházásnak köszönhetően új múzeumi negyed jön létre Szombathelyen. Egy másik pályázat révén a képtárban vendéglátóegységet alakítanak ki, a vendégek fogadása és a jegyértékesítés pedig az Iseum épületében lesz. Az egységek között a kerítés megbontásával biztosítják az átjárást.

A Schrammel-múzeum várhatóan egy év múlva nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.